Gabriel Dorobanţu, o poveste trăită în consens cu melodia "Mi-e dragă viaţa"
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Vlad Pascu, martor principal în dosarul lui Tudor Duma. Șoferul drogat de la 2 Mai l-a turnat pe ”Maru”

Vlad Pascu, martor principal în dosarul lui Tudor Duma. Șoferul drogat de la 2 Mai l-a turnat pe ”Maru”

De: Alexandra Costea 06/06/2024 | 15:15
Vlad Pascu, martor principal în dosarul lui Tudor Duma. Șoferul drogat de la 2 Mai l-a turnat pe ”Maru”

Vlad Pascu, șoferul vinovat de tragedia de la 2 Mai, a fost chemat ca martor joi, 6 iunie 2024, în cadrul procesului de trafic de droguri al dealerului Tudor Duma, cunoscut ca „Maru”. Acesta este tânărul care distribuia stupefiante printre adolescenții din Capitală. În prezent, Vlad Pascu este judecat pentru ucidere din culpă în cazul tragediei din 2 Mai și este martorul principal în dosarul lui Tudor Duma.

„Maru”, în vârstă de 20 de ani, se mândrea pe platformele de socializare cu activitatea sa de traficant de droguri, postând clipuri în care apare consumând substanțe interzise sau subjugând alți tineri. Conform documentului de propunere a arestării preventive emis de procurori și aprobat de instanță, „Maru” este individul care furniza droguri prietenilor și cunoscuților lui Vlad Pascu. Substanțele solicitate cel mai des de tineri erau oxicodona, fentanylul, canabisul și metamfetamina.

Citește și: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN CAZUL LUI VLAD PASCU! PROCESUL SE REIA DE LA ZERO, DUPĂ CE JUDECĂTOAREA ANCUȚA POPOVICIU A FOST ÎNLĂTURATĂ

Șoferul drogat de la 2 mai este martorul principal în dosarul lui Tudor Duma

În această dimineață, Maru a fost escortat în sala de judecată și a fost așezat pe un rând de bănci rezervat special pentru el. Purta o cămașă bleumarin, în carouri, și avea părul lung prins într-o coadă.

În schimb, Vlad Pascu se afla în boxa acuzaților, separat de Maru. El era tuns și îmbrăcat la costum. Deoarece angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor au considerat că ar fi riscant să fie plasați unul lângă celălalt în aceeași boxă, au decis să îi țină la distanță.

Iată ce a spus Vlad Pascu despre Maru în sala de judecată!

Vlad Pascu l-a „turnat” pe Maru. Dialogul pe care l-a avut în sala de judecată

Judecător: Mențineți declarația de pe 14.09.2023.

Vlad Pascu: Da, mențin. Pe Tudor Duma îl cunosc de la 14 ani, încă din perioada scolii gimnaziale, păstrând relația și în timpul liceului. Era un anturaj de consumatori: el era consumator, eu eram fost consumator, dar m-am reapucat. Dintre frații Constantin, îl cunosc doar pe Lopata, care era prieten al lui Duma Tudor. Nu pot spune că am ajuns să fiu și eu prieten cu Lopata. Pe Constantin Ștefan Ciprian nu îl cunosc.

Judecător: În legătură cu acea seara de aprilie cu ne puteți spune?

Vlad Pascu: În jurul prânzului eram în zona Obor, acolo unde locuiește R. I. mersesem sa cumpăr niște aur. Eram cu Duma Tudor, Rebecca și încă doi prieteni pe care nu îi cunoșteam. Am apreciat ca acolo unde locuia R. I. erau condiții insalubre. Am plecat la mine acasă în 2 masini Uber. Când a ajuns la mine acasă Duma Tudor avea un plic cu 10 grame de metamfetamină, pe care se lauda că a sustras-o de la o persoană. Pentru o asemenea cantitate trebuia să plătească 1.500 de lei.

Duma Tudor a pus la dispoziție cantitate de matemfetamina pentru prizat. Din ea am prizat eu, Rebecca L., R. I., și Duma Tudor.

Peste o ora a venit la mine acasă un dealer cu 40 de pastile de oxicodonă. Precizez ca aceasta tranzacție era programată de dinainte, fără legătură cu venirea acelor persoane la mine. Parte dintre pastile le-am pus la dispoziția grupului, pastile care s-au consumat cu metamfetamina.

În jurul orei 12.00 noaptea RI cu prietenii lui au plecat. Am rămas eu cu Rebecca L. și cu Duma Tudor. Duma Tudor a plecat în jurul orei 03.00-04.00 dimineața. Rebecca L a plecat, în cele din urmă, a doua zi dimineața, fiind luată de mama ei, noi apreciind că este mai bine să stea mai mult, sa își revină din efectul substanțelor psihoactive.

Judecător: L-ați văzut pe Lopată vânzându-i droguri lui Duma?

Vlad Pascu: Duma Tudor și Lopată lucrau împreună în această privința de mai mulți ani. Lopată trebuia să găsească o sursa de finanțate pentru a-și susține propria dependență. Ultima data când am văzut o tranzacție între cei doi a fost în garajul imobilului în care locuia Duma Tudor. Eu m-am dus acolo pentru că trebuia să ne întâlnim cu un dealer numit „Americanu” pentru niște oxicodina, iar apoi a venit o fată pe bicicletă care i-a prezentat lui Duma câteva sortimente de cannabis. Duma a luat o anumita cantitate, plătind la același moment, dar nu știu nici cantitatea, nici suma.

Judecător: Nu v-am întrebat pana acum… Cine este „Doctorul”?

Vlad Pascu: Oxicodona mi-a fost adusa de un dealer poreclit „Doctorul”, o persoană care lucrează în cadrul Spitalului de Urgență Floreasca. Am cumpărat Xanax de la el, acum 4 ani. Avea halat medical și mască COVID pe față. „Doctorul” este o persoană foarte precaută. Când a venit cu cele 40 de pastile de oxicodona nu a acceptat să între în casa, ci a trebuit să ies eu în stradă.

Avocat: Cum ar putea defini relația cu Duma Tudor până în vara anului 2023?

Judecător: Reformulez. S-a stricat realția cu Duma Tudor?

Vlad Pascu: Eu eram într-o prietenie strânsă cu Duma Tudor. După ce am fost arestat nu am mai ținut legătura cu el.

Avocat: Când a dat declarație împotriva lui Duma Tudor avea sentimente de dușmănie?

Vlad Pascu: Nu, nu pot să spun ca era vorba de așa ceva.

Avocat: Dacă Pascu știa ca Duma consuma fentanyl?

Vlad Pascu: Da. Știu ca Duma era consumator de fentanyl, drog pe care îl consuma ca substituent al oxicodonei

Avocat: Îl puteți recunoaște în sală pe Lopată?

Vlad Pascu: În sala de judecată nu sunt în măsură să îl identific pe Lopată dintre cei doi frați Constantin. Știu că Lopată are o cicatrice în zona abdomenului în urma unui accident de bicicletă.

Avocat: Atunci, la DIICOT, cum l-ați recunoscut?

Vlad Pascu: Atunci aveam siguranța că îl identific corect. I-am spus și doamnei procuror despre cicatrice. Oricum, a trecut ceva timp de atunci, iar pe Lopată l-am întâlnit în total de vreo 10 ori.

Ce se va întâmpla cu Maru, dealerul de la care Vlad Pascu își achiziționa drogurile

Joi, 6 iunie, Tribunalul București a amânat pronunțarea cu privire la solicitarea formulată de Tudor Duma pentru schimbarea măsurii preventive de arest cu domiciliul. Avocatul dealerului de droguri al lui Vlad Pascu a argumentat că motivele care au justificat anterior arestul preventiv nu mai sunt valabile și că acesta poate fi plasat sub arest la domiciliu, deoarece, conform lui, „nu mai există niciun risc”.

În contradicție, procurorul de ședință a susținut menținerea arestului pentru Tudor Duma. La finalul audierilor, Tudor Duma a luat cuvântul și a spus: „Onorată instanta, vă cer sa îmi schimbați arestul preventiv cu o măsură mai blândă, ca să mai pot să petrec timp cu familia mea până la o eventuala condamnare. M-aș angaja la firma la care am mai lucrat și aș lucra de acasă. Vreau să mă pregătesc mental pentru proces și pentru ce va urma”.

Citește și: VLAD PASCU, ELIBERAT DIN ÎNCHISOARE?! CÂND AFLĂ DECIZIA INSTANŢEI

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Și-a început cariera în presă în anul 2021, la Kanal D. A lucrat ca redactor aproape 3 ani pentru site-ul stirilekanald.ro. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Alexandra a absolvit citeste mai mult
Parteneri
Oana Roman a slăbit fără să facă sport. Ce regim alimentar are acum: „Sunt în cea mai bună formă a mea din ultimii 15 ani”
Oana Roman a slăbit fără să facă sport. Ce regim alimentar are acum: „Sunt în...
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Fiul Marinei Almășan seamănă izbitor la chip cu tatăl lui: „Am sentimentul că Victor a rămas cu mine”. Ce meserie bănoasă are Victoraș Socaciu în Dubai?
Fiul Marinei Almășan seamănă izbitor la chip cu tatăl lui: „Am sentimentul că Victor a...
„Oprim discuția aici!” Anca Serea i-a interzis lui Adi Sînă să vorbească despre asta public
„Oprim discuția aici!” Anca Serea i-a interzis lui Adi Sînă să vorbească despre asta public
Un bărbat a găsit un schelet în timp ce se pregătea să-și renoveze pivnița. Ce a descoperit după a fost și mai șocant
Un bărbat a găsit un schelet în timp ce se pregătea să-și renoveze pivnița. Ce...
Legea „Iohannis”, criticată de un fost președinte CCR: „Este în afara regulilor democratice”
Legea „Iohannis”, criticată de un fost președinte CCR: „Este în afara regulilor democratice”
Amenzi de 10.000 de euro și repetarea anului pentru elevii care iau notă mică la purtare
Amenzi de 10.000 de euro și repetarea anului pentru elevii care iau notă mică la...
Luminile de zi sau faza scurta? Ce trebuie să aprinzi când circuli pe șoselele din România
Luminile de zi sau faza scurta? Ce trebuie să aprinzi când circuli pe șoselele din...
Meteorologii Accuweather anunță un risc mare de inundații în Oltenia, Muntenia, Carpații Meridionali și Orientali: Cum va fi prognoza meteo în țară duminică, 29 septembrie 2024
Meteorologii Accuweather anunță un risc mare de inundații în Oltenia, Muntenia, Carpații Meridionali și Orientali:...
O româncă de 42 de ani a fost ucisă
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de...
Raluca Podea, mărturisiri șocante despre tatăl ei, la mai bine de un an de la decesul lui. „Era pur și simplu el, după care s-a transformat în abur”
Raluca Podea, mărturisiri șocante despre tatăl ei, la mai bine de un an de la...
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă...
Anchetă în poliţie, după ce patroana unui salon din Galaţi şi-a făcut reclamă îmbrăcată în uniformă. Femeia voia, astfel, să atragă clienţi angajaţi la stat
Anchetă în poliţie, după ce patroana unui salon din Galaţi şi-a făcut reclamă îmbrăcată în...
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau îl chem pe tata!
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau...
Telefoanele Samsung care vor primi actualizarea la versiunea stabilă Android 15
Telefoanele Samsung care vor primi actualizarea la versiunea stabilă Android 15
Fenomen EXTREM de rar observat la acceleratorul de la CERN
Fenomen EXTREM de rar observat la acceleratorul de la CERN
Cum a reacționat Bianca Drăgușanu după ce Cătălin Botezatu a spus că e „creația lui”: „I le întorc înzecit”
Cum a reacționat Bianca Drăgușanu după ce Cătălin Botezatu a spus că e „creația lui”:...
De duminică, 29 septembrie 2024, de la ora 12, patru zodii își schimbă viața. Întâmplări neașteptate, împăcări și vești bune pentru ele
De duminică, 29 septembrie 2024, de la ora 12, patru zodii își schimbă viața. Întâmplări...
Gara din România, veche de peste 150 de ani, unde a trăit un vultur legendar. Chiar și marele I.L Caragiale a muncit aici, e un nod feroviar foarte important
Gara din România, veche de peste 150 de ani, unde a trăit un vultur legendar....
Lege pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Devine obligatoriu la divorț
Lege pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Devine obligatoriu la divorț
Prima imagine cu Levi Nicolas, bebeluşul Ancăi Dumitra, alias Gianinuţa din Las Fierbinţi FOTO
Prima imagine cu Levi Nicolas, bebeluşul Ancăi Dumitra, alias Gianinuţa din Las Fierbinţi FOTO
Age of Mythology Retold Review: slăviți zeii nostalgiei
Age of Mythology Retold Review: slăviți zeii nostalgiei
Prinţesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohamed Al-Fayed
Prinţesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohamed Al-Fayed
Se confiscă banii în România! Devine obligatoriu de la 1 octombrie. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Se confiscă banii în România! Devine obligatoriu de la 1 octombrie. Se dau amenzi de...
Super-furnicile invadează Europa. Provoacă pene de curent și paralizează rețelele de internet
Super-furnicile invadează Europa. Provoacă pene de curent și paralizează rețelele de internet
Pensionarii din România care PRIMESC 650 de lei în plus, de la 1 octombrie 2024. Nu este vorba despre o recalculare a veniturilor
Pensionarii din România care PRIMESC 650 de lei în plus, de la 1 octombrie 2024....
Cum arată iubitul fiicei lui Leonard Doroftei! Vanessa, imagini rare cu parterenul ei: Meriţi tot!
Cum arată iubitul fiicei lui Leonard Doroftei! Vanessa, imagini rare cu parterenul ei: Meriţi tot!
Dansuri lascive într-un jacuzzi plin de spumă!  Video-ul cu ispitele de la Insula Iubirii care a pus pe jar imaginația fanilor
Dansuri lascive într-un jacuzzi plin de spumă! Video-ul cu ispitele de la Insula Iubirii care...
Motivul pentru care David Popovici a refuzat un cadou de mii de euro
Motivul pentru care David Popovici a refuzat un cadou de mii de euro
Localitatea de lângă România în care se spune că a trăit un vampir adevărat. Povestea lui le dă și astăzi fiori oamenilor
Localitatea de lângă România în care se spune că a trăit un vampir adevărat. Povestea...
I se spune Las Vegas de la Marea Neagră. Orașul care a renăscut cu investiții importante și care a început să atragă din ce în ce mai mulți turiști
I se spune Las Vegas de la Marea Neagră. Orașul care a renăscut cu investiții...
Andreea Marin și Ștefan Bănică Jr. surprind din nou. Anunț important după 11 ani de la divorț: „Decidem împreună…”
Andreea Marin și Ștefan Bănică Jr. surprind din nou. Anunț important după 11 ani de...
×