Formula juriului sezonului 12 Chefi la Cuțite se va destrăma, potrivit comunicatului transmis de Antena 1 în urmă cu șase zile. Însă, înainte ca Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu să-și anunțe plecarea, Mona Segall susținea, în cadrul unui podcast, că cei trei jurați reprezintă, de fapt, cheia succesului acestei emisiuni. Detaliile se află mai jos, în articol.
În data de 12 octombrie 2023, Antena 1 a transmis un comunicat prin care se anunță despărțirea de cei trei jurați de la Chefi la Cuțite, Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu. La momentul acela, în cadrul comunicatului, Mona Segall, producătorul general al show-ului, a făcut o serie de declarații prin care s-a arătat surprinsă de decizia celor trei bucătari și că nu ar fi știut despre oboseala acumulată de aceștia, în perioada filmărilor. Detaliile pot fi accesate la acest link.
Însă, cu câteva luni înainte să înceapă sezonul 12 al emisiunii culinare, Mona Segall a vorbit în cadrul unui podcast despre cheia succesului acestui show. Producătorul general al show-ului mărturisea că cei trei chefi au „chimia și competivitatea necesară” unui astfel de format. Motiv pentru care, de multe ori, emisiunea Chefi la Cuțite s-a aflat în topul preferințelor telespectatorilor. Întrebată de Mihai Morar „care-i rețeta lui Chefi la Cuțite? De reușită și de longevitate?”, Mona Segall a oferit o explicație.
Pe lângă calitățile pe care le au jurații, important este și castingul. Fiecare concurent care pășește pe platoul de filmare vine cu o poveste diferită. Aspect care captează atenția telespectatorilor.
„De reușită au fost cei trei chefi, pentru că au chimia și competitivitatea care este necesară unui asemenea format. Și apoi, pe măsură ce s-a mărit numărul de sezoane, am încercat să aducem tot felul de artificii ca să nu plictisim. Și unul și cel mai important este în continuare castingul, pentru că… pe modelul Românii au Talent. Dacă fiecare concurent vine cu o altă poveste, cu o altă meserie, cu alt gen de mâncare, atunci lumea stă să vadă ce mai urmează. Și ce se mai poate întâmpla, și ce reacție or să mai aibă chefii, și ce poate să li se mai întâmple. Și atunci creează dependență”, a spus Mona Segall.
De altfel, cât de importante sunt preparatele într-un asemenea show? Mihai Morar și-a întrebat invitata în podcast dacă show-urile culinare, în general, au legătură cu mâncarea. Fără să stea pe gânduri, Mona Segall a explicat că pentru unii dintre telespectatori reprezintă un aspect important. Totodată, a mărturisit că nu empatizează foarte mult cu telespectatorii care privesc show-ul doar pentru mâncare.
„Pentru unii spectatori contează foarte mult, pentru că sunt unii care se uită pentru asta și care gătesc. Dar nu pot să empatizez foarte tare cu ei pentru că eu nu gătesc, și nu știu și nu mă pricep nici acum. Și atunci, eu încerc să vin cu toate celelalte ingrediente care înseamnă un show de divertisment”, a mai spus Mona Segall, în podcastul Fain&Simplu, moderat de Mihai Morar.