Marți, 10 septembrie 2024, a început noul sezon Master Chef România. Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea au revenit cu forțe proaspete în platoul de la Pro Tv. Debutul emisiunii s-a lăsat cu emoții și cu surprize atât pentru participanți, telespectatori cât și pentru cei trei jurați. Unul dintre concurenți i-a șocat cu felul de mâncare pe care l-a gătit în platoul show-ului culinar.
Marți, 10 septembrie, 12 concurenți s-au străduit să conceapă cele mai reușite feluri de mâncare, însă doar unul singur a reușit să atragă atenția celor trei jurați. Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea au rămas cu gura căscată când au văzut ce preparat inedit le-a pregătit Petre Catana. NU RATA: Au furat ideea de la Antena 1! Noi reguli la MasterChef: „Este momentul suprem”
Din cauza lipsurilor materiale din România, în urmă cu mai mulți ani, Petre Catana a plecat în Marea Britanie, acolo unde a început o viață de la zero. A fost angajat să spele vase, a curățat toalete și săli de sport, iar la scurt timp a fost angajat pe postul de barman într-un restaurant. Cu planuri mari de viitor și cu o dorință arzătoare de a evolua, tânărul de 29 de ani a plecat din Marea Britanie în Thailanda și Malaysia.
A colindat țara în lung și în lat, a intrat în bucătăriile restaurantelor locale, a experimentat mâncarea stradală și a fost cucerit de preparatele tradiționale, care, de altfel, au fost principala sursă de inspirație pentru pregătirea farfuriei de la Master Chef. Pentru că și-a dorit să fie unic, Petre Catana le-a gătit juraților pietre de râu în sos stir fry.
”Cred că nu a mai făcut nimeni chestia asta până acum la MasterChef. Am văzut chestia asta cu pietre în food marketurile din Malaysia și Bangkok. Nu plănuiam inițial să vin cu pietre, dar am zis că vreau să încerc ceva diferit. Vreau să aduc ceva unic. Sunt hotărât, vin să le dau pietre de mâncare chefilor”, spunea Petru în timpul testimonialelor.
Cei trei jurați de la Master Chef s-au încumetat și au gustat din pietrele gătite, iar reacția lor a fost una neașteptată. Amuzați de preparatul inedit, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea au fost dați pe spate de gustul pietrelor gătite. Potrivit tradiției din Asia, pietrele se prepară cu un anumit sos, iar la servire, se țin în gură pentru a savura sosul, apoi se scuipă. La finalul degustării, cei trei jurați i-au oferit tânărului șorțul de bucătar MasterChef – vezi AICI GALERIA FOTO.
Florin Dumitrescu: Le-ai spălat bine? Nu au mai fost plimbate și pe la alte mese, nu? Prin ce guri au mai umblat pietrele astea…?
Petre Catana: Da, da. Le-am pus în apă cu oțet și bicarbonat. Cele mai mici sunt mai ușor de ”manevrat”.
Sorin Bontea: Plimb-o puțin prin gură. Să nu o înghiți. Sosul e bun, piatra e cam tare.
Cătălin Scărlătescu: Mama, cât sunt de gustoase. Zici că e tragere la lotto.
Florin Dumitrescu: Aia are formă de inimă și nu o iau. Sosul este foarte gustos.”, au spus cei trei jurați.