Mimi Brănescu, creatorul „Las Fierbinți”, interviu de senzație
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Avem notele finale de la Bacalaureat 2024. Acestea sunt rezultatele de după contestații, afișate pe EDU.RO

Avem notele finale de la Bacalaureat 2024. Acestea sunt rezultatele de după contestații, afișate pe EDU.RO

De: Irina Rasoveanu 12/07/2024 | 13:30
Avem notele finale de la Bacalaureat 2024. Acestea sunt rezultatele de după contestații, afișate pe EDU.RO

Vineri, 12 iulie, este o zi importantă pentru elevii care au depus contestații în urma notelor de la Bacalaureat 2024. Astăzi, absolvenții claselor a XII-a vor afla rezultatele finale, afișate atât în centrele de examen, cât și pe EDU.RO. Candidații care nu au reușit să promoveze examenul în această sesiune, mai au o șansă în luna august. Înscrierile se fac în perioada 15 – 22 iulie 2024.

UPDATE 13:30: Ministerul Educației a transmis un mesaj important pentru candidații care vor să își verifice notele.

„Este posibil ca unele browsere (i.e.: chrome) să nu afișeze din cauza cache-ului. În cazul ăsta, fie goliți acel cache, fie utilizați Explorer, Opera etc.”, transmit reprezentanții Ministerului Educației.

UPDATE 13:00: S-au publicat rezultatele finale. Pot fi vizionate AICI!

UPDATE 12:00: Din moment în moment, EDU.RO trebuie să publice rezultatele finale de la BAC 2024. Elevii care au depus contestații așteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă au obținut notele dorite.

UPDATE 11:30: Potrivit datelor înregistrate în aplicaţia de examen, înainte de contestații, au promovat 99.371 de candidaţi, dintre care 95.112 sunt din promoţia curentă, iar 4.259 din promoţiile anterioare. 130.041 de candidaţi au fost prezenţi la BAC 2024.

UPDATE 11:15: Ana Cirjea, absolventă a Colegiului Național C.D. Loga din Timișoara, este singura elevă din județul Timiș care a obținut media 10 la Bacalaureat 2024.

„La fizică știam destul de bine pentru că era materia de clasă și era foarte simplu, la română știam pentru subiectele 1 și 2, și pentru subiectul 3 am învățat eseurile în ultima perioadă. Mă duc pe matematică, sau mate-fizică, depinde de facultate, am fost admisă la École Polytechnique în Franța, doar că vreau să aplic și la ETH în Elveția, nu se putea decât după Bacalaureat, cu nota.

La matematică îmi place că putem porni de la ceva foarte simplu și putem să dezvoltăm pentru a înțelege concepte abstracte aplicate în fizică și în alte științe, ne putem explica mai exact și mai ușor decât doar prin materia respectivă. Mi-a plăcut matematica de când eram mai mică, din primele clase, și m-am gândit că nu știu ce aș putea face altceva” a declarat Ana pentru publicația Opinia Timișoarei.

UPDATE 11:00: Notele afișate în urma contestațiilor nu vor mai putea fi modificate, indiferent că sunt mai mari sau mai mici decât rezultatele inițiale. Candidații care au depus contestații au completat, au semnat și au depus/transmis prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință acest aspect.

UPDATE 10:45: Nu mai e mult până când vor fi afișate rezultatele finale, în urma contestațiilor la BAC 2024. Elevii trebuie să ia în considerare că acestea vor apărea cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidaţilor, în concordanţă cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR).

UPDATE 10:30: Daria Bălan este singura elevă din Vâlcea cu media 10.

„Faptul că am fost constantă în acest proces de învățare m-a ajutat să am certitudinea că pot parcurge toată materia până la examen. Însă, în ultimul timp, m-am pregătit mai intens, alocând mai multe ore pregătirii (…) Am primit tot sprijinul de care am avut nevoie din partea cadrelor didactice, a părinților si a prietenilor și consider că este un aspect care nu trebuie neglijat, întrucât moralul contează mai mult decât tindem să credem. Nu a fost ușor, însă a meritat din plin tot efortul depus”, a spus Daria Bălan.

UPDATE 10:15: Louise Vișan, eleva de la Colegiul „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca, care a obținut media 10 la Bacalaureat 2024 va studia în Franța. Tânăra va începe cursurile în data de 25 august.

„Am intrat în Franța la mai multe facultăți, iar cea pe care am ales-o se numește Sciences Po Paris care este cunoscută pentru domeniul de științe politice dar ca materii principale fac științe politice, drept și economie, iar din al doilea an aleg specializarea mea. În 25 august o să încep facultatea”, a declarat Louise Vișan pentru Monitorulcj.ro.

UPDATE 10:00: Ligia Deca, Ministrul Educației, a vorbit despre problema „scurgerii” fotografiilor cu subiectele de la BAC, la doar 20 de minute de la începerea probei scrise.

„Acest fenomen al fotografierii rezultatelor și mediatizării ulterioare este cu siguranță unul regretabil. Însă această mediatizare apare după ce elevii sunt deja în parcursul examenului, sunt deja în sălile de examen și examenul este în desfășurare. Cei care le pot vedea sunt cei care nu se află în sălile de examen. Sigur că, în fiecare caz, noi am luat măsurile care se impun. În cazul elevilor, ei sunt eliminați din examen. Următoarele două sesiuni de Bacalaureat, nu se mai pot înscrie. În cazul cadrelor didactice sau al personalului din comisii, ei urmează a fi sancționați în funcție de rezultatul cercetărilor, unele dintre ele chiar cercetări penale.

Deci, eu cred că există sancțiuni foarte clare, care ar trebui să descurajeze orice astfel de încercare. Din păcate, avansul tehnologic face foarte grea depistarea unor astfel de dispozitive pentru comisii și trebuie să discutăm în ce măsură, la nivelul pregătirii centrelor de examen, putem avea măsuri de prevenție în afară de observarea pe care o fac profesorii asistenți atunci când se intră în săși, sau dacă sunt prinși în timpul examenului comunicând sau utilizând diferite dispozitive, sunt eliminați din examen. Deci, măsuri există și acum pentru acele cazuri punctuale, va trebui să găsim soluții în așa fel încât ele să fie din ce în ce mai puțin spre deloc. Nu cred că integritatea examenului național de Bacalaureat a fost afectată în vreun fel de apariția subiectelor, după ce copiii se află deja în sălile de examen.”, a spus Ligia Deca în cadrul unei conferințe de presă.

UPDATE 9:45: Toți elevii înscriși la Bacalaureat 2024 din cele 5 colegii naționale militare, din Alba-Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Craiova și Constanța au promovat examenul, potrivit bacplus.ro.

UPDATE 9:30: Iată județele cu cea mai ridicată rată de promovare pentru toate promoțiile la Bacalaureat 2024, înainte de contestații:

  • Cluj – 85,3 %
  • Galați – 83,4 %
  • Bacău – 82,8 %
  • Brăila – 82,6 %
  • Brașov – 82,6 %
  • București – 82,1 %
  • Sibiu – 81,1 %
  • Iași – 80,8 %
  • Alba – 80,3 %
  • Buzău – 80,1 %

UPDATE 9:15: Ministrul Educației, Ligia Deca, a dezvăluit ce se întâmplă cu liceele unde rata de promovare este zero, după rezultatele finale.

„Ca și anul trecut, ei nu vor mai putea școlariza pentru clasa a IX-a, celelalte generații mergând în continuare, dar ele sunt, în același timp, într-un proces de monitorizare de către inspectorate. De asemenea, ele au fost analizate și prin studiile pe care le-am făcut. Unele dintre ele sunt cazuri absolut speciale: fie sunt cu foarte puțini copii și sunt, mă rog, zone extrem de defavorizate, fie unele dintre ele sunt chiar licee, care școlarizează copii cu cerințe educaționale speciale.

Deci, eu cred că în acele cazuri fiecare unitate de învățământ trebuie analizată nu numai din punct de vedere cantitativ, ci și din punct de vedere calitativ, adică trebuie să vedem care sunt cauzele și să încercăm să le adresăm. Pe termen lung, așa cum spuneam, testarea standardizată anuală va permite identificarea eventualelor dificultăți în învățare sau a golurilor în învățare mult mai devreme, pentru a nu ajunge la examenul de Bacalaureat la o nepromovare”, a spus Ligia Deca.

UPDATE 9:00: Nicoleta Zărnescu, profesoară la Colegiul Național „Ferdinand I” din Bacău, a explicat ce ar schimba în cazul subiectelor de BAC de la proba de istorie.

„Așa în modul în care sunt aranjate subiectele, să știți că mie personal îmi plac, decât o grilă care să verifice nu competențe ci doar niște date. Aș schimba în formatul acesta subiectele I și II, pentru că pe structura eseului – sigur, este acolo, până la urmă, gândirea critică și nu există ambiguitate în cunoștințele pe care le ai – dar la subiectele I și II se poate obține mult prea ușor nota șase, respectiv șapte.

Aici probabil că aș schimba cu întrebări, cu anumiți itemi nu așa de generoși și care să lasă să vadă într-adevăr ceea ce a obținut, ce a învățat de-a lungul unui an sau a celor 12 ani până la urmă, pregătirea acestuia pentru a răspunde la subiecte pe texte, pe surse.”, a declarat Nicoleta Zărnescu, potrivit Edupedu.ro.

UPDATE 8:45: Lista colegiilor din București în care elevii au luat media 10 la BAC 2024:

  • Colegiul Naţional „Grigore Moisil” – 2 candidați cu media 10;
  • Liceul Teoretic Internațional de Informatică Bucuresti – 1 candidat cu media 10;
  • Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” – 3 candidați cu media 10;
  • Colegiul Național „Mihai Viteazul” – 2 candidați cu media 10;
  • Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” – 1 candidat cu media 10;
  • Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” – 2 candidați cu media 10;
  • Colegiul Național „Spiru Haret” – 2 candidați cu media 10;

UPDATE 8:30: Zeci de mii de elevi din toată țara așteaptă rezultatele finale la Bacalaureat 2024. Potrivit Edupedu.ro, peste 50.000 de note au fost contestate la prima sesiune, cu 3.000 mai puțin față de anul trecut.

Sursa: Edupedu.ro

Ultima perioadă nu a fost deloc ușoară pentru absolvenții claselor a XII-a. Elevii care au terminat liceul au trecut prin emoții mari pentru că au susținut unul dintre cele mai importante examene ale vieții lor. Au avut de trecut probele la Limba Română, Matematică / Istorie, proba la alegere a profilului, dar și proba la limba maternă pentru minoritățile din România. Candidații nemulțumiți de note au avut șansa de a depune contestație, iar astăzi vor afla și notele finale.

Notele finale de la Bacalaureat 2024

Vineri, 12 iulie, elevii care depus contestații, după ce au aflat notele de la Bacalaureat 2024, vor afla astăzi rezultatele finale. În timp ce unii candidați își doresc doar să primească o notă mai mare, alții așteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă au promovat examenul maturității.

Rezultatele finale de la Bacalaureat 2024 pot fi vizionate AICI!

Reamintim că pentru a promova examenul de Bacalaureat 2024 elevii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).
Emoții mari pentru elevii care au depus contestații la Bacalaureat 2024

Calendar BAC 2024 – sesiunea din august

Elevii care nu au reușit să promoveze bacalaureatul în prima sesiune, nici după aflarea notelor de la contestații, mai au o șansă în august. Însă, trebuie să fie atenți la calendarul de examen pentru că înscrierile se facă încă de luna aceasta. Iată programul complet!

  • 15-22 iulie 2024: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 8-9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 12 august 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 13-14 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 19 august 2024: Limba și literatura română – proba E. a) – proba scrisă
  • 20 august 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E. c) – proba scrisă
  • 21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E. d) – proba scrisă
  • 22 august 2024: Limba și literatura materna – proba E. b) – proba scrisă
  • 26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00-18.00)
  • 27-29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor
  • 30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Irina Rasoveanu a terminat studiile Facultății de Jurnalism și Științele Cmunicării, în cadrul Univeristății din București. A făcut primii pași în domeniul jurnalistic încă din anul doi de facultate. A început prin stagii de practică, citeste mai mult
Parteneri
Ce s-a ales de Alina Plugaru! E de nerecunoscut acum, după ce s-a retras definitiv din industria pentru adulți. Din ce își câștigă banii
Ce s-a ales de Alina Plugaru! E de nerecunoscut acum, după ce s-a retras definitiv...
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
A murit legendarul actor al Generației de Aur! Toată lumea i-a iubit vocea
A murit legendarul actor al Generației de Aur! Toată lumea i-a iubit vocea
Replica lui Alexandru Ciucu, după ce Alina Sorescu l-a acuzat că le-a dat interzis fiicelor să vină la concertele ei: „False victimizări, nu pot accepta minciunile!” Video EXCLUSIV
Replica lui Alexandru Ciucu, după ce Alina Sorescu l-a acuzat că le-a dat interzis fiicelor...
Soția fostului finalist de la ”Puterea Dragostei”, Gabriel Vasiliu, ucisă în Olanda! Tragedia de nedescris a avut loc în timp ce fostul concurent se află după gratii
Soția fostului finalist de la ”Puterea Dragostei”, Gabriel Vasiliu, ucisă în Olanda! Tragedia de nedescris...
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Țările europene în care elevii pot lua un an pauză de la școală. Motivul important pentru care s-a adoptat acest sistem
Țările europene în care elevii pot lua un an pauză de la școală. Motivul important...
Este bine să ții piciorul pe frână când stai la semafor, sau nu?
Este bine să ții piciorul pe frână când stai la semafor, sau nu?
Cine este Bianca Giurcă, noua concurentă din Casa Iubirii! Câți ani are, unde locuiește și la ce emisiune a participat alături de fostul iubit
Cine este Bianca Giurcă, noua concurentă din Casa Iubirii! Câți ani are, unde locuiește și...
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a...
Cum se simte Oana Roman, la șase luni după decesul mamei sale. „Sunt momente care mă sfâșie. Simt nevoia să vorbesc cu ea.”
Cum se simte Oana Roman, la șase luni după decesul mamei sale. „Sunt momente care...
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure...
Logan-ul a împlinit 20 de ani. Cât costa primul model şi povestea românului care a făcut un milion de km cu el
Logan-ul a împlinit 20 de ani. Cât costa primul model şi povestea românului care a...
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Puțini îi ȘTIU NUMELE! PRIMUL aviator ROMÂN care a...
Puțini îi ȘTIU NUMELE! PRIMUL aviator ROMÂN care a...
Neașteptat cum au apărut Bianca Drăgușanu și Victor Slav împreună! Toți au rămas surprinși:
Neașteptat cum au apărut Bianca Drăgușanu și Victor Slav împreună! Toți au rămas surprinși: "Sunt...
Șefa ANM a actualizat prognoza meteo. Temperaturile se prăbușesc, toamna își intră în drepturi și se anunță vijelii în aceste zone
Șefa ANM a actualizat prognoza meteo. Temperaturile se prăbușesc, toamna își intră în drepturi și...
Vedeta care revine oficial în televiziune. A semnat deja un nou contract cu Antena 1
Vedeta care revine oficial în televiziune. A semnat deja un nou contract cu Antena 1
Mașinile interzise în București. Se pun restricții tot timpul, orele 07-10 și 16-19
Mașinile interzise în București. Se pun restricții tot timpul, orele 07-10 și 16-19
Şoc în showbiz. Andreea Bălan a anunţat despărţirea, anunţ oficial
Şoc în showbiz. Andreea Bălan a anunţat despărţirea, anunţ oficial
EA a dezvăluit fotbaliștii ICONS pentru EA SPORTS FC 25
EA a dezvăluit fotbaliștii ICONS pentru EA SPORTS FC 25
Taxă de intrare în Marea Britanie pentru sporirea securităţii. Şi românii vor plăti
Taxă de intrare în Marea Britanie pentru sporirea securităţii. Şi românii vor plăti
Ungaria e la ani lumină de România. Viktor Orban ne-a umilit. Cum ne-a dat peste nas
Ungaria e la ani lumină de România. Viktor Orban ne-a umilit. Cum ne-a dat peste...
Rețetă de toamnă. Bărcuțe de vinete umplute cu carne tocată
Rețetă de toamnă. Bărcuțe de vinete umplute cu carne tocată
Milionarul Sever Mureșan a fost transferat, de urgență, la un spital din Franța. Avea 1 % șanse de supraviețuire
Milionarul Sever Mureșan a fost transferat, de urgență, la un spital din Franța. Avea 1...
Până la stele şi dincolo de ele! Soţia lui Alexandru Mitriţă, declaraţie superbă de dragoste direct de la meciul României
Până la stele şi dincolo de ele! Soţia lui Alexandru Mitriţă, declaraţie superbă de dragoste...
Ce mesaj a transmis Iustina Loghin de la Insula Iubirii sezonul 8 către fiica ei nenăscută. Ce reacție a avut Cornel Luchian
Ce mesaj a transmis Iustina Loghin de la Insula Iubirii sezonul 8 către fiica ei...
Ilinca Vandici, complice pentru un eveniment emoționant!
Ilinca Vandici, complice pentru un eveniment emoționant!
Drumul care trebuia să rezolve o mare problemă cu traficul din zona Bucureștiului, departe de finalizare. Lucrările au rămas în urmă și se pare că șoferii mai au de așteptat
Drumul care trebuia să rezolve o mare problemă cu traficul din zona Bucureștiului, departe de...
Patru zodii care pot face bani grei până la finalul lui septembrie. Șansă nesperată pentru acești nativi
Patru zodii care pot face bani grei până la finalul lui septembrie. Șansă nesperată pentru...
Irina Fodor, o soție geloasă? Prezentatoarea Asia Express a dezvăluit detalii neștiute din căsnicia cu Răzvan Fodor
Irina Fodor, o soție geloasă? Prezentatoarea Asia Express a dezvăluit detalii neștiute din căsnicia cu...
×