Zona din România unde ninge ca-n povești. S-a depus un strat de 10 centimetri de zăpadă

Publicat: 05/11/2023 | 15:36
S-a depus un strat de 10 centimetri de zăpadă în zonele înalte / sursă: capturi video

Deși temperaturile se mențin încă ridicate în regiunile țării, există o zonă din România unde ninge ca-n povești! S-a depus deja un strat de 10 centimetri de zăpădă, iar autoritățile au decis să intervină cu utilaje de deszăpezire. Detaliile se află mai jos, în articol.

Într-una dintre zonele din România ninge ca într-un basm! Deși temperaturile se mențin mai ridicate față de nivelul normal al perioadei, în regiunile din țară, există și o locație unde iarna și-a intrat în grații. Mai cu seamă, un strat de nea s-a depus, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 4 spre 5 noiembrie 2023, pe DN 67C – Transalpina. De altfel, zăpada s-a așternut și pe Transfăgărășan, unul dintre spectaculoasele drumuri pe care țara noastră le are.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost viscol pe DN 67C. Pentru a menține drumurile curate și pentru că zăpada depusă a înghețat pe carosabil, autoritățile au luat decizia de a interveni cu utilajele special concepute pentru deszăpezire. Astfel, în zorii dimineții, drumarii au ieșit cu utilajele cu lamă și material antiderapant. S-a deszăpezit tronsonul ce leagă Rânca de Obârșia Lotrului.

Vezi și CEA MAI LUNGĂ ȘOSEA DIN ROMÂNIA | CÂȚI KILOMETRI ARE CEL MAI LUNG DRUM DREPT DIN ȚARA NOASTRĂ

Drumarii au pus în funcțiune utilajele de deszăpezire

Pentru menținerea drumurilor curate, fără gheață și zăpadă, pentru o bună circulație rutieră, drumarii au început treaba încă de dimineață. Astfel, duminică, 5 noiembrie, s-au pus în funcțiune utilajele de deszăpezire.

„A fost necesară intervenția având în vedere că noaptea trecută (n.r.  sâmbătă) a nins nu foarte mult, dar vântul a bătut destul de tare și temperaturile au scăzut, astfel că pe partea carosabilă a înghețat zăpada depusă”, spun reprezentanții DRDP Craiova.

De altfel, începând cu ziua de luni, 6 noiembrie 2023, de la ora 08:00, circulația se închide atât pe Transfăgărășan, cât și pe Transalpina. Anunțul a fost făcut de CNAIR, printr-un comunicat. Vi-l redăm mai jos.

„Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului, a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca începând ca de luni, 06.11.2023, ora 08:00, circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:
– DN7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 – km. 130+800);
– DN67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km. 34+800 – km. 59+800).
Precizăm că la altitudine schimbarea condițiilor meteorologice are o dinamică sporită, ceea ce face ca siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de către fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Citește și ȘOSEAUA DIN ROMÂNIA MAI FRUMOASĂ DECÂT TRANSALPINA ȘI TRANSFĂGĂRĂȘAN. ARE 106 KILOMETRI ȘI PUȚINI AU AUZIT DE EA

A nins ca-n povești și pe Transfăgărășan

Și Transfăgărășanul a fost atins de fulgii de nea, în acest weekend. Încă de sâmbătă, 4 noiembrie, drumarii au intervenit cu utilajele de deszăpezire. În noaptea de sâmbătă spre duminică, însă, a fost viscol, iar stratul de zăpadă a ajuns să măsoare chiar și 10 centimetri. Ninsoarea a avut loc în zona înaltă a drumului spectaculos din România.

„Ninge în zona înaltă a Transfăgărășanului. Echipele SDN Pitești sunt mobilizate și acționează permanent cu autoutilaje cu lamă și material antiderapant!”, au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București, pe Facebook.

Vezi și ORAȘUL BĂGAT SUB APE DE CEAUȘESCU. CETATEA ERA CONSTRUITĂ DE ÎMPĂRATUL CONSTANTIN CEL MARE

Sursă foto: capturi video