Începând de miercuri, 24 ianuarie 2024, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben cu fenomene meteo specifice acestei ierni. Intensificările de vânt vor fi foarte puternice, cu rafale de 80-100 km/h, iar în unele zone va ninge viscolit. Care sunt regiunile afectate, dar și până când este valabilă atenționarea meteorologică.
Vreme se răcește și mai mult în următoarele zile. Potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, începând de miercuri, 24 ianuarie 2024, este în vigoare o avertizare meteorologică de cod galben până vineri, 26 ianuarie 2024, la ora 10:00.
Citește și: UN NOU VAL DE GER LOVEȘTE ROMÂNIA! METEOROLOGII ANUNȚĂ COD GALBEN DE VISCOL ȘI NINSORI
Astfel, începând cu ora 16:00 până vineri dimineața, la ora 10:00, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și partea de est a Munteniei, vor fi precipitații mixte, ploi, lapoviță și ninsori.
Miercuri, 24 ianuarie 2024, la ora 18:00 va intra în vigoare o avertizare meteorologică de cod galben până vineri dimineața, la ora 10:00. Este vorba despre zona montană, acolo unde la altitudini mai mari de 1.700 de metri, intensificările de vânt vor fi foarte puternice, cu rafale de 80-100 km/h. Va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.
”Vremea păstrează caracterul perioadei în care ne aflăm, cu fenomene meteorologice specifice de iarnă. Astăzi – miercuri, 24 ianuarie 2024, la ora 18:00 va intra în vigoare o avertizare meteorologică de cod galben până vineri dimineața, la ora 10:00. Este vorba despre zona montană, acolo unde la altitudini mai mari de 1.700 de metri, intensificările de vânt vor fi foarte puternice, cu rafale de 80-100 km/h. Va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.
Iar de la ora 16:00 până vineri dimineața, la ora 10:00 vorbim și de o informare meteorologică ce vizează în special cantitățile de precipitații în extindere, la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania. Moldova, Dobrogea și partea de est a Munteniei, unde vor fi precipitații mixte, ploi, lapovițe și ninsori, iar în această noapte vorbim și de depuneri de polei.
Şi în zonele mai joase de relief, intensificările de vânt vor fi unele susținute și vorbim de viteze de 45-55 km/h, iar în condițiile regimului de temperaturi cu valori predominant negative, cu siguranță senzația de rece va fi mult amplificată.
Astfel, mâine dimineață vorbim de minime între -5 spre 4 grade Celsius, cu o minimă în Capitală de asemenea spre -4 şi -1 grad și de maxime, în continuare, pozitive de la 0 spre 7 grade, dar cu siguranță acestea, în condițiile asocierii cu vântul, așa cum am menționat, senzația de rece va fi una semnificativă.
Pentru zonele depresionare, temperaturile vor fi unele deosebit de coborâte, pentru că în continuare acestea vor coborî până la valori spre -9 sau -10 grade Celsius”, a spus Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), astăzi, la Antena 3 CNN.