Zece turiști, nevoiți să doarmă pe un pod de lemn, după ce s-au rătăcit la munte. Autoritățile au fost anunțate abia a doua zi dimineața
Zece turişti, printre care și un bebeluş în vârstă de 11 luni şi patru copii cu vârste de până la 11 ani, din judeţul Timiş, au trecut prin momente grele pe Cheile Sălbatice ale Caraşului, în zona localităţii Iabalcea. După ce s-au rătăcit în zonă, turiştii au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea într-un loc improvizat pe un pod de lemn, aşezat pe o stâncă, în timp ce condițiile meteo nu au fost deloc favorabile, termometrele indicând doar 2 grade Celsius.
Dimineaţa următoare, situaţia a fost semnalată la numărul de urgenţă 112, iar o echipă complexă formată din poliţişti, jandarmi montani, angajaţi ai Serviciului Salvamont şi rangeri, a plecat în căutarea acestora. Echipa a utilizat chiar şi o dronă pentru a identifica rapid grupul de turişti.
„Reuşind să ia legătura telefonic cu unul dintre turişti, poliţiştii de la Secţia 1 Poliţie Rurală Reşiţa au aflat că cei cinci adulţi şi cinci copii, patru cu vârste de până la 11 ani şi un bebeluş de 11 luni, precum şi un căţel, plecaseră de duminică, de la ora 17,00, într-o drumeţie în zona respectivă, iar la un moment dat s-au rătăcit. Au ajuns într-o zonă fără semnal din Cheile Sălbatice ale Caraşului şi au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea pe un pod din lemne, improvizat pe o stâncă”, a transmis IPJ Caraş-Severin, relatează Agerpres.
Un grup de zece turiști, rătăciți pe munte
După două ore de căutări, turiştii au fost găsiţi şi salvaţi. Ei au fost aduşi în siguranţă în localitatea Iabalcea, unde îşi parcaseră maşinile personale. Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin a făcut apel către toţi cei care doresc să se aventureze într-o excursie la munte să se informeze în prealabil cu privire la traseul ales, gradul de dificultate, porţiunile periculoase şi starea vremii, astfel încât să evite astfel de situaţii neplăcute în viitor.
„Deşi erau speriaţi, înfriguraţi după ce şi-au petrecut noaptea sub cerul liber pe o temperatură de aproximativ 2 grade, şi obosiţi fizic, niciunul dintre turişti nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, putând să se întoarcă singuri acasă, în judeţul Timiş. Suntem bucuroşi că evenimentul s-a încheiat cu bine şi niciunul dintre turişti nu a păţit nimic având în vedere că în zonă trăiesc animale sălbatice şi vipere cu corn, iar terenul poate fi accidentat şi periculos pentru cei care se aventurează fără să cunoască locurile”, afirmă IPJ Caraş-Severin, conform sursei citate.
VEZI ȘI: Satul din România care este unic în lume. Turiști de pe întreg mapamondul vin să-l viziteze