Zece alimente care pot sa va ajute memoria
SANATATE. Afinele, merele sau strugurii contin antioxidanti care previn pierderea de memorie Specialistii au descoperit ca anumite legume si fructe contribuie la imbunatatirea functiilor cerebrale. O dieta echilibrata, in care apar si aceste alimente, va ajuta sa aveti o memorie mai buna. Mona Bica In urma unor studii aprofundate, oamenii de stiinta au stabilit o lista cu zece alimente recomandate pentru memorie. Majoritatea fructelor si legumelor din acest top au culori aprinse, datorita unei substante fitochimice, antocianina, benefica pentru creier. Afinele. Aceste fructe sunt foarte eficiente pentru memorie si a functiile cerebrale in general. Afinele contin antocianina, substanta care contribuie la imbunatatirea functiilor cerebrale. Merele. O serie de studii recente au demonstrat ca merele contin un antioxidant care previne boala Alzheimer. Desi acest antioxidant se gaseste si in pulpa fructului, coaja e cea care contine un procent mai mare de antocianina. Spanacul. Cercetatorii au descoperit ca spanacul, care contine acid folic, previne si chiar ajuta la vindecarea pierderilor de memorie. Broccoli este o alta leguma care e o sursa importanta de acid folic si alte substante nutritive. Ceapa. Aceasta leguma, in special ceapa rosie, este bogata in substante care ajuta memoria. In India, ceapa este folosita, de sute de ani, ca un intaritor al memoriei. Sfecla rosie. Contine antocianina si acid folic si, pe langa faptul ca sunt benefice pentru memorie, protejeaza ficatul. Strugurii. Fie ca sunt rosii sau albi, toate tipurile de struguri contin vitamine si nutrienti care imbunatatesc activitatea cerebrala. Ciresele sunt si ele o sursa importanta de antocianina, reducand si riscul aparitiei bolilor de inima. Vinetele. Bogate in antioxidanti, protejeaza celulele cerebrale, contin fibre si potasiu. Rozmarinul are calitati neuroprotectoare si ajuta la prevenirea aparitiei Alzheimer-ului. Studiile au demonstrat ca numai mirosul de rozmarin e suficient sa optimizeze memoria.