Scandal la compania Wizz Air, după ce una dintre curse a întârziat nu mai puțin de 20 ore! Mai mult, pasagerilor îngrijorați și care au cerut informații nu li s-a răspuns în niciun fel, fiind lăsați în sala de așteptare a aeroportului. Între cei 181 de oameni rămași ”ai nimănui”, Laura Codruța Kovesi, procuror șef european! A făcut plângere și a cerut despăgubiri! Apoi, compania a găsit explicațiile!
181 de pasageri, blocați în aerogara din Charleroi! Asta a fost bomba zilei de vineri, 20 decembrie. Iar printre cei care au căutat, în zadar, explicații de la compania Wiz Air s-a aflat chiar fostul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Nici ea nu a rezolvat problema. Astfel, pasagerii au fost nevoiți să aștepte nu mai puțin de 20 de ore, pentru a afla informații despre avionul cu destinația Cluj, potrivit g4media.ro. (CITEȘTE ȘI: LAURA CODRUȚA KOVESI, DUPĂ 20 DE ORE PE AEROPORTUL DIN LIEGE: ”AM CONTACTAT ȘI EU COMPANIA AERIANĂ. NU A RĂSPUNS NIMENI. NICI UN REPREZENTANT AL WIZZAIR NU SE AFLA ÎN AEROPORT”)
”Nu am avut nici un contact cu Wizz Air, nici un reprezentant nu a fost alături de noi, nu ni s-a răspuns la telefon”, a declarat un pasager. Cursa W63352 ar fi trebuit să decoleze de pe aeroportul Charleroi joi, la ora 15.55, însă – după mai multe ore de amânări – pasagerii au fost duși pe un aeroport cargo, din Liege. Cursa respectivă a fost mutată de pe aeroportul din Charleroi, motivația fiind aceea că piloții au nevoie de odihnă, pentru că au depășit numărul de ore.
Asta după ce Laura Codruța Kovesi a depus plângere împotriva companiei low-cost, cerând despăgubiri. Zborul Wizz Air W6 3352 de la Bruxelles Charleroi la Cluj-Napoca, din data de 19 decembrie, a suferit o întârziere semnificativă din cauza sosirii întârziate a aeronavei de pe zborul anterior, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile din Cluj-Napoca, au informat reprezentanţii companiei aeriene.
Potrivit acestora, zborul a fost operat de la Aeroportul Liege şi a decolat pe 20 decembrie la 11:28, ora locală. „Pasagerii afectaţi au fost informaţi şi li s-a oferit cazare la hotel, programarea pe un zbor alternativ în funcţie de disponibilitate, rambursarea totală a sumei achitate pentru bilet sau rambursarea în proporţie de 120% sub formă de credit pentru rezervări viitoare. Pasagerii primesc informaţii despre drepturile pe care le au pe un document tipărit, dar şi pe adresa de e-mail pe care au furnizat-o în timpul rezervării. În documentul furnizat, dar şi în e-mailul primit, pasagerii pot regăsi un număr de telefon (diferit faţă de cel obişnuit de relaţii clienţi de pe site-ul wizzair.com) unde pot apela pentru asistenţă”, au subliniat reprezentanţii Wizz Air într-un comunicat. (NU RATA: LAURA CODRUȚA KOVESI ȘI ALTE 180 DE PERSOANE, BLOCATE 19 ORE PE UN AEROPORT DIN BELGIA: ”NU AM AVUT NICIUN CONTACT CU WIZZAIR, NU NI S-A RĂSPUNS LA TELEFON” | VIDEO)
„Wizz Air a iniţiat acţiuni specifice situaţiilor excepţionale şi depune toate eforturile pentru ca pasagerii să fie informaţi şi să primească actualizări cu privire la evoluţia situaţiei. Condiţiile meteorologice sunt în afara controlului companiei, iar Wizz Air îşi cere scuze tuturor pasagerilor afectaţi, dar siguranţa pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor este prioritatea noastră”, se mai precizează în comunicat.
Laura Codruța Kovesi a declarat, vineri, pe Aeroportul International „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, unde a sosit de la Liege, că în avion erau 181 de pasageri și nimeni de la companie nu le-a oferit explicații.
„Bine că am ajuns acasă, am stat peste 20 de ore, de joi de la ora 14.00, după check-in ne-au anunțat că avionul are 3 ore întârziere, apoi alte două ore jumătate. La ora 22.00 ne-au anunțat că trebuie să ne mutăm pe aeroportul din Liege, iar check-in, bagaje, ne-au dus într-un terminal mai izolat și ne-au spus că s-a anulat zborul, asta în jurul orei 2.00 noaptea. Am depus o plângere (pentru despăgubiri – n.r.), aștept să văd reacția companiei la sesizarea pe care am depus-o. Am fost 181 de pasageri, unii erau cu bebeluși, au rămas fără lapte, nu era nimic deschis să cumpere de mâncare. Erau și două persoane cu cârje, bolnavi, care aveau anumite nevoi, nu a venit nimeni de la companie să ne explice ce se întâmplă, nu am știut dacă mai plecăm sau nu”, a spus Kovesi.