Vulpile bugetare. Două animale sălbatice și-au făcut bârlog într-o instituție publică din Alba
Două vulpi și-au făcut culcuș pe balconul unei clădiri publice din Alba Iulia. Angajații de la Arhive au avut parte de vizitatori mai puțini obișnuiți timp de câteva zile. Animalele sălbatice au fost surprinse ambele împărțind același scaun, căutând un loc călduros pe această vreme rece. Imaginile cu ele au făcut înconjurul internetului!
Vulpile au început să părăsească pădurile și să caute hrană prin zonele populate din orașele de la noi. De curând, două astfel de animale sălbatice au fost zărite în balconul unei instituții publice din Alba Iulia. Ambele își făcuseră culcuș pe un scaun, căutând un loc călduros. Jandarmii care asigură paza instituției le-au surprins pe cele două, stând liniștite în același loc. Se pare că cetățenii orașului au zărit mai multe vulpi în ultima perioadă, pe străzile din Alba Iulia, relatează alba24.ro. Numărul celor care ajung să umble pe străzi și să-și părăsească habitatul, a crescut considerabil. Nu este singurul oraș unde cetățenii dau nas în nas cu aceste animale sălbatice, chiar în locurile unde nu se așteaptă.
Două vulpi, la plimbare prin parcul central din Cluj-Napoca
Vulpile caută hrană și ajung adesea prin marile orașe și nu numai. Două animale sălbatice au fost zărite, acum câteva luni, și într-un parc cunoscut din Cluj. La acea vreme, oamenii s-au speriat crezând că poatee acesta au rabie. Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Spotrivi Cluj, Dan Ionescu, a ținut, la acel moment, să-i liniștească pe cetățenii care au și făcut reclamație.
„Am avut reclamaţii că ar fi vreo două vulpi în Parcul Central, care au devenit cam prietenoase, dar, efectiv nu avem ce să le facem. La vulpi, fiind în centrul Clujului, nu putem să tragem în oraş. Cred că cei de la RADP ar trebui să le tranchilizeze. Noi le acordăm sprijinul, dar nu putem să le împuşcăm.
Nu sunt bolnave. Vulpea se domesticeşte. Ea şi-a dat seama că acolo poate să primească mâncare mult mai uşor decât dacă ar fugi în teren după şoareci, iepuri etc şi se împrieteneşte. Se împrieteneşte inclusiv cu câinii, cu pisicile, se joacă cu ei, devin docile. Dar asta nu înseamnă că sunt curate. Din ceea ce ştiu eu, din discuşiile cu cei de la Direcţia Sanitar-Veterinară, în ultimii ani nu au mai fost focare de rabie, pentru că anual, de două ori, se vaccinează vulpile. DSV le administrează momeli vaccinale din avion sau le administrăm noi”, spunea acesta, pentru Cluj24.
CITEȘTE ȘI: A CREZUT CĂ NU VEDE BINE! CE ANIMAL SĂLBATIC A FOTOGRAFIAT UN IEȘEAN, ÎN TIMP CE SE PLIMBA ÎN PARCUL COPOU