Vremea s-a dat peste cap! Inundații majore în mai multe județe
Vremea s-a dat complet peste cap în România. Dacă zilele trecute temperaturile au fost peste limitele normale, acum ploile au inundat mai multe județe. Miercuri dimineața, localnicii din Dâmbovița și Teleorman s-au trezit cu apa în case. Oamenii au sunat disperați la pompieri pentru a-i ajuta.
CITEȘTE ȘI: PROGNOZA METEO PENTRU TREI ZILE! CUM VA FI VREMEA ÎN BUCUREȘTI
Mai multe echipaje de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița acționează de la primele ore ale dimineții în mai multe localități pentru evacuarea apei. La Ciocănești apa a pătruns în opt case și a inundat 20 de gospodării. Și în comuna Cornești și Crevedia au fost apeluri la 112. Oamenii sunt disperați și spun că nu este prima dată când sunt luați de ape. Acum s-au trezit din nou loviți de inundații. Unii aveau copii mici, alții sunt bătrâni și abia au ieșit din case. Șuvoaiele au distrus electrocasnicele și toate bunurile din case.
Vremea s-a dat peste cap! Inundații majore în mai multe județe
Și în Teleorman pompierii au avut 82 de misiuni în 48 de ore. Precipitațiile abundente au creat probleme la Nanov, Alexandria, Buzescu, Turnu Măgurele și Zimnicea. Județul Teleorman se află sub incidența codului galben de instabilitate atmosferică până pe data de 20.06.202, ora 10.00 și este vizat și de codul portocaliu pe râul Vedea până la ora 14.00 și codul galben pe râul Călmățui până la ora 20.00. Autoritățile locale și cele din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman rămân în continuare în alertă. (NU RATA: FURT ÎN PRIMA ZI DE LA DESCHIDEREA MALL-URILOR! S-A ÎNTÂMPLAT ÎN ARAD ȘI A FOST FOLOSIT UN DISPOZITIV SPECIAL)
De la ora 12.00, ANM a emis o altă avertizare de cod portocaliu pentru mai mult de trei sferturi din județele țării. Avertizarea este valabilă până la ora 23.00. În Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și local în Oltenia, Muntenia și Moldova vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice.