Tot mai multe primării au decis să vină în sprijinul cetățenilor și să ofere terenuri pentru a-și construi locuințe. Sigur că, acest lucru se face în baza unor reguli, cu anumite condiții. Este o lege care oferă unei categorii de români sute de metri pătrați de teren pe care-și poate ridica o casă. Un nou oraș din România s-a alăturat acestui proiect la început de 2024.
Ploiești este noul oraș de pe lista celor care oferă terenuri gratuite pentru o categorie de români. Primăria localității a decis să pună în aplicare legea care prevede că veteranii de război şi revoluţionarii au dreptul la câteva sute de mp de teren. Limita este de 500 mp. Programul s-a dovedit deja a fi un succes în rândul locuitorilor din Ploiești, asta pentru că deja au aplicat pentru el 26 de persoane.
Dintre acestea, doar 11 dosare au fost analizate și soluționate. Până acum 3 persoane au intrat în posesia terenurilor. Fiecare a primit un lot de teren cu suprafața de 500 de mp situat pe strada Ghighiului nr.25 C.
CITEȘTE ȘI: ORAȘUL DIN ARDEAL CARE „ÎNGROAPĂ” CLUJUL. PREȚURILE APARTAMENTELOR AU AJUNS LA NIVELUL CELOR DIN BUCUREȘTI
”Consider că, prin toate demersurile pe care le-am derulat în calitate de primar pentru a soluţiona favorabil aceste cereri, am reuşit să corectez o inechitate cu care s-au confruntat veteranii de război şi revoluţionarii din oraşul nostru. Prin atribuirea acestor loturi pentru casă, doresc să îmi exprim toată preţuirea pentru aceşti ploieşteni deosebiţi”, a explicat primarul Andrei Volosevici, potrivit Agerpres.
Nu doar veteranii de război pot primi gratis teren din partea statului, ci și tinerii cu vârstă de până în 35 de ani după ce Guvernul a simplificat procedura. De precizat este că suprafața de teren dată unui cetățean este în funcție de zona unde este disponibilitate. Tinerii cu vârste până-n 35 de ani pot depune documentația prin care solicită teren doar în raza localității unde au domiciliul. Trebuie să aibă 18 ani neapărat și să nu aibă altă proprietate în posesie.
Legea 15/2003 stabilește posibilitatea „atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală”.