Vrei să ții post și să nu te îngrași? Regimul care te ajută să ai o talie de viespe! Nu toți au aflat de el
Suntem în Postul Paștelui, cel mai lung și cel mai aspru dintre toate. De-a lungul timpului s-a constatat că cei care mănâncă produse de post se îngrașă și astfel, multe persoane au renunțat să nu mai mănânce alimente care conțin lapte, brânză, ouă, carne. Totuși, pentru ei, specialiștii au o veste bună: o dietă care le ajută să aibă un corp de invidiat chiar și în timpul postului.
În rândurile de mai jos, veți descoperi un regim care vă topește kilogramele în plus în perioada în care postiți. Astfel, puteți să vă purificați sufletul și trupul liniștiți, fără grija că vă veți îngrășa. Cu ajutorul acestui regim puteți să slăbiți sănătos, iar specialiștii spun că puteți pierde cinci kilograme în zece zile.
Reguli de baza, recomadate cu strictețe de nutriționiști, potrivit a1.eo:
1. Dieta consta in trei mese fixe pe zi si doua gustari. Prima gustare este constituita din fructe de sezon (maximum 300g), iar a doua din nuci, morcovi sau ardei gras.
2. Se vor bea minimum 2 litri de apa si ceai neindulcit pe zi.
3. Intre mese si gustari se lasa o pauza de 2-3 ore. Ultima masa se ia cu 3 ore inainte de ora de culcare, pentru a lasa timp suficient digestiei.
4. La micul dejun se va bea o cafea neagra sau un ceai verde, neindulcit.
5. Nu folositi alte condimente in afara de sare, in cantitati moderate, si piper.
Iata programul celor 10 zile de regim care te va ajuta să slăbești, deși tu mânânci produse de post.
Ziua 1
Mic-dejun: salata de patrunjel cu 2 rosii + ½ lipie de graham
Gustare: o portocala
Pranz:sote de mazare + un snitel de soia (fiert)
Gustarea 2:un morcov mare, crud
Cina: o salata: rosie, ceapa, salata verde si 50g de ciuperci la cutie.
Ziua 2
Mic-dejun: 2 felii de paine integrala cu salata de vinete (fara
maioneza)
Gustare: 2 kiwi mici
Pranz: ciuperci la gratar + amestec de legume congelate (morcov, broccolli, conopida, etc)
Gustarea 2: un ardei capia
Cina: un bol de supa de rosii (fara orez).
Ziua 3
Mic-dejun: oatmeal (ovaz cu quinoa si lapte de soia)
Gustare: salata de fructe (mar, portocala, kiwi) – maximum 300g
Pranz: ghiveci de legume (morcov, vinete, dovlecel, telina, etc.; excludeti cartofii si folositi maximum 2 linguri de ulei de masline la preparare)
Gustarea2: o mana de migdale crude
Cina: salata de cruditati cu lamaie stoarsa (morcov si telina, fara mar).
Ziua 4
Mic-dejun: doua felii de tofu cu salata de legume (rosii, ardei gras, castraveti, ridichie)
Gustare: un morcov crud
Pranz: mancare de praz cu masline
Gustarea 2: 40g caju crud
Cina: 3 linguri de humus + salata de tabouleh cu rosii
Ziua 5
Mic-dejun: salata de patrunjel cu 2 rosii + ½ lipie de graham
Gustare: o portocala
Pranz:sote de mazare + un snitel de soia (fiert)
Gustarea 2:un morcov mare, crud
Cina: o salata: rosie, ceapa, salata verde si 50g de ciuperci la cutie.
Ziua 6
Mic-dejun: oatmeal (ovaz cu quinoa si lapte de soia)
Gustare: un mar mare
Pranz: orez brun cu legume asiatice
Gustare: o mana de nuci crude
Cina: un bol de ciorba de loboda.
Ziua 7
Mic-dejun: o salata tabouleh (2-3 legaturi de patrunjel – echivalentul a o cana de patrunjel tocat, 1 rosie, 1/2 cana de grau macinat, zeama de la o lamaie, o lingura de ulei de masline extravirgin, un varf de sare si unul de piper negru) si doua felii de paine integrala
Gustare: o portocala
Pranz: un bol de ciorba de legume si o portie de curry cu legume si naut
Gustarea 2: o mana de alune de padure crude
Cina: piure de urzici , o lingura de orez brun si o felie de tofu.
Ziua 8
Mic-dejun: salata de hrisca (hrisca, ulei de masline, sare, boia, nucsoara, enibahar)
Gustare: un bol de capsuni (250g)
Pranz: un bol desupa crema de ciuperci si salata de alge
Gustarea 2: un morcov mare, crud
Cina: un bol de supa de rosii si 200g legume fierte (morcov,
conopida, broccoli, dovlecel).
Ziua 9
Mic-dejun: 3 linguri de salata de vinete fara maioneza cu un ardei capia
Gustare: un mar mare
Pranz: ghiveci de legume (mazare, morcov, dovlecel, vinete)
Cina: dovlecel la gratar cu pilaf de quinoa cu ciuperci.
Ziua 10
Mic-dejun: oatmeal (ovaz cu quinoa si lapte de soia)
Gustare: 2 kiwi mici
Pranz: un bol de supa crema de broccoli + legume la cuptor cu tofu
Gustarea 2: o mana de caju crud
Cina: ciuperci la gratar cu marar si salata de castraveti cu otet balsamic.