Vrei sa-ti dai iubita pe spate de Sfantul Valentin? Castigatorul primului “MasterChef” iti propune cel mai “erotic” meniu!
Castigatorul Masterchef, Petru Buiuca, propune, pentru cititorii CANCAN.ro, un adevarat festin pentru masa de Ziua Indragostitilor, menit sa satisfaca pana si cele mai pretentioase gusturi. Bucatarul vine in ajutorul celor lipsiti de idei in aceste momente, dar care isi doresc sa-si suprinda partenerul cu o masa romantica.
Meniu usor de gatit, dar cu preparate senzationale
Iata retetele propuse de Petru Buiuca pentru Ziua Indragostitilor si nu numai.
Somon cu ghimbir si nucsoara
Somonul (aproximativ doua fileuri de cate 100 grame) se trage la tigaie in ulei de masline. Aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Cand este aproape gata il condimentam cu ghimbir proaspat ras si nucsoara pudra. Asezonam cu sare si este gata. Fresh, deosebit si al nabii de gustos.
Supa crema de creveti
Trisam in bucatarie ca sa ne facem viata mai usora. Luam 6-8 creveti decorticati si ii tragem la tigaie cu sare si piper si putin ulei de masline. In 3-4 minute ei sunt gata. Ii lasam deoparte. Intr-o oala mica, de circa 0.5 litri punem la incalzit smantana de gatit, aproximativ 300 ml si supa de leguma clara, aproximativ 100 ml. Cand atinge punctul de fierbere dam deoparte de pe foc, aruncam crevetii si doua linguri de lapte de cocos. Amestecam bine de tot si asezonam cu sare si piper.
Sparanghel cu parmesan
Sparanghelul este incredibil de sanatos si rapid de facut. Alegem 3-4 bucati de sparanghel tanar, acela subtire de tot si il rupem in doua. Intr-o tigaie incinsa bine aruncam o lingura de unt si prajim sparanghelul pe toate partile cam 4-5 minute. Deasupra presaram parmesan ras si este gata de servit.
CITESTE SI:
Petru Buiuca iti propune o reteta simpla! Uite un desert de MasterChef!
Salata simpla cu rucola si brinzeturi
Salata de rucola intregeste acest festin culinar rapid si gustos. Alegem doua maini bune de rucola, aruncam 4-5 rosii cherry, taiate in jumatati si rupem cam 50 grame de branza cu mucegai albastru si amestecam bine. Asezonam cu ulei de masline si suc de lamaie si portocale, cam jumatate de lingurite de fiecare.
Denisa Macovei