Esti la curent cu toate "dietele-soc" existente si le-ai urmat pe mai mult de jumatate dintre ele, dar tot nu esti multumita de rezultate? Vezi ce sfaturi iti da
Uita de regimuri stricte! Slabitul nu tnseamna „o saptamana de chin”, nici „trei zile de supa goala”!
____
CITESTE SI:
Dieta minune care te ajuta sa scapi de jumatate de kilogram pe zi, fara sa te infometezi
Andreea Marin are o dieta minune pentru voi
____
Slabitul tnseamna, tn primul rand, stil de viata sanatos! Daca vrei cu adevarat sa dai jos kilogramele tn plus si sa le tii acolo, tnvata sa traiesti sanatos nu doar o saptamana pe luna, ci ca un full-time job!
Exclude din dieta ta zilnica
Zaharul, atat cel alb cat si cel integral, deoarece ambele sunt excesiv de bogate tn calorii. Zaharul se poate tnlocui cu miere sau tndulcitor tn cantitati mici, doar daca este absolut necesar. Dar, totusi, ar trebui sa tti creezi obiceiul de a nu indulci alimentele, pentru a avea o alimentatie sanatoasa.
Bauturile alcoolice: aperitive, bere, digestive, lichioruri, vin, etc.
Bauturile tndulcite: sucuri de fructe cu zahar, limonade, nectaruri de fructe, racoritoare, sifon, s.a!
Dulciuri si produse zaharoase: bomboane, guma de mestecat, ciocolata, dulceturi, compoturi, prajituri, etc.
Pastreaza obiceiuri alimentare bune
Mananca trei mese principale, plus una sau doua gustari daca ai obiceiul sa „ciugulesti” frecvent.
Nu sari peste orele stabilite pentru masa si nu manca nimic tntre ele (exceptand gustarea)!
Pentru a reduce apetitul, trebuie sa mananci portii suficiente, bogate tn zarzavaturi, legume si fructe!
Slabitul nu tnseamna, pur si simplu, sa mananci mai putin, ci sa mananci tn mod corect! Adica, sa consumi alimente care tngrasa mai putin dar care tti dau o senzatie mai mare de satietate.
Mananca tncet, mestecand bine alimentele. Cu cat folosesti mai multa saliva, cu atat vei manca mai putin!
Nu trebuie sa te limitezi la o dieta stricta! Trebuie sa alegi un stil de viata sanatos, tn fiecare zi! Sunt de preferat schimbarile mici dar permanente, decat schimbarile mari, practicate doar o saptamana.
Invata sa recunosti foamea psihologica!
Foamea fiziologica, impusa de carentele organismului, nu trebuie confundata cu foamea psihologica, care este, de fapt, doar o senzatie de pofta! Majoritatea persoanelor supraponderale nu mananca mult pentru ca le-ar fi foame, ci pentru ca apetitul lor creste pe zi ce trece. Deseori, mancam pentru ca trecem prin momente de stres, anxietate sau, pur si simplu, ne plictisim! Tnvata sa deosebesti cele doua stari si sa te abtii de la „gustarile” din afara meselor principale.
Fa sport!
Regula de baza a orice dieta este sportul! Slabitul tncepe si se mentine cu sport! Este extrem de gresit sa neglijezi activitatea fizica si sa te bazezi doar pe „mancatul verde”. Indiferent de dieta pe care o urmezi, exercitiile fizice nu trebuie sa lipseasca sub nici o forma din programul tau de zi cu zi!
A.P