Vrei să faci economie la factura de energie electrică și să ai căldură în locuință? Trucul oferit de un specialist în energie

Publicat: 23/12/2022 | 09:18
Cum să faci economie la factura de curent și să ai căldură în casă? Sursă foto: colaj Pexels

În ultima perioadă, buzunarele românilor au avut de suferit din cauza facturilor mari care au fost emise. Însă, pentru a putea face o economie consistentă, care să se „simtă” în portofel, există un truc care ar putea fi abordat. Un specialist în energie a oferit o soluție! Iată toate detaliile mai jos, în articol.

Anul 2022 a venit cu scumpiri în masă nu doar în industria alimentară, ci și în cea energetică și pe piața serviciilor. Buzunarele românilor au fost afectate, de-a lungul ultimelor luni din acest an, fiind nevoiți să plătească facturi mai mari. Dacă te-ai gândit care ar putea fi una dintre soluțiile pe care să le abordezi, pentru a face economie la factura de energie și pentru a avea căldură în casă, iarna aceasta, există un truc pe care l-ai putea încerca. Andy Kerr, un specialist în energie, a explicat ce măsură ar putea fi luată.

Vezi și ENEL, ANUNŢUL MOMENTULUI. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU FACTURILE ROMÂNILOR, DE LA 1 IANUARIE 2023

Cum să reduci factura la energie electrică și să ai căldură în casă?

Temperatura optimă în locuință este între 18 și 20 de grade Celsius. Pentru a putea face economie la factura de energie eletrică și pentru a avea și căldură în locuință, Andy Kerr, specialist în domeniu, susține că ar exista un truc util în acest sens. De pildă, bărbatul recomandă ca temperaturile de zi și de noapte să fie comutate, pentru a avea parte de un consum mai mic. Doar pentru că ai seta termostat pe o temperatură mai ridicată, nu înseamnă că locuința se va încălzi mai repede. În plus, va consuma mai mult.

„În timpul lunilor de iarnă, puteţi fi tentaţi să ridicaţi gradele din aparatul de aer condiţionat, dar experimentarea cu diverse temperaturi poate reduce facturile la energie şi poate duce la un somn mai bun. În loc să setaţi o temperatură pe parcursul întregii zile, încercaţi să comutaţi între temperaturile de zi şi cele de noapte. Acest lucru vă poate face să vă simţiţi mai confortabil acasă şi, de asemenea, poate reduce consumul de energie. Ridicarea gradelor din termostat nu va face ca sistemul să se încălzească mai repede, dar va însemna că va continua să consume energie pentru mai mult timp pentru a atinge temperatura mai ridicată”, sunt explicațiile oferite de Andy Kerr, specialist în energie, potrivit publicației The Mirror.

Citește și PANOURILE FOTOVOLTAICE, SOLUȚIA IDEALĂ PENTRU ROMÂNII CARE VOR ,,FACTURI MAI MICI”. CÂT TREBUIE SĂ SCOȚI DIN BUZUNAR PENTRU O CASĂ CU 3 CAMERE

Sursă foto: colaj Pexels.com