De obicei, facturile la curent sunt mult mai mari iarna. Așadar, mulți oameni apelează la tot felul de soluții pentru a face economie. Este important să știți că unul dintre aparatele pe care multă lume îl are în casă poate dubla consumul la curent.
Facturile la curent nu sunt tocmai mici, mai ales că în primul semestru al anului 2023 tarifele medii la electricitate au crescut cu aproximativ 3,6 euro, raportat la 100kWh. În timp ce unele persoane fac eforturi uriașe pentru a achita aceste plăți, experții au analizat și au explicat că unul dintre aparatele pe care mulți îl avem în locuințe consumă extrem de mult. Dacă renunțăm la el sau îl folosim mai puțin, am putea să facem economie.
Citește și: 7 ELECTROCASNICE PE CARE TREBUIE SĂ LE ARUNCI LA GUNOI. CARE ESTE MOTIVUL
În perioada friguroasă a anului, facturile la energie sunt mai mari, iar unele persoane caută variante să facă economie pentru că nu își permit să le achite. Iată, că există un mod la îndemâna oricui de a reduce consumul curentului. Este vorba despre un aparat pe care mulți oameni îl au în casă și îl folosesc des: cuptorul electric.
Luis Juanico, doctor în inginerie nucleară, a descoperit, în urma unor teste specializate, că acest aparat banal poate crește semnificativ consumul de energie electrică, în special în sezonul rece, potrivit gândul.ro. Într-adevăr, pe piață există astfel de aparate a căror putere este diferită, în funcție de model. Așadar, clienții trebuie să fie foarte atenți la acest aspect pentru că în loc să achiziționeze un cuptor care consumă 3.000 de wați, pot ajunge să se aleagă cu unul cu putere de 10.000 de wați.
După cuptorul electric, urmează, în clasament, mașina de spălat haine, care poate consuma chiar 2.500-3.000 de wați, atunci când are nevoie de apă caldă. Totuși, dacă hainele sunt spălate cu apă rece, are o putere 300 de wați. Factura la curent mai poate fi umflată și de mașina de spălat vase, care poate ajunge în medie până la 3.000 de wați.
Pentru cei care au acasă boiler electric, trebuie să știți că poate consuma până la 3.000 de wați. Asta înseamnă cu 1.000 de wați mai mult decât aerul condiționat pornit pe 24 de grade Celsius. Printre aparatele care mai pot crește considerabil factura la curent se numără și fierul de călcat, prăjitorul electric, cafetiera, ibricul electric sau aparatul de făcut gofre.