Perspectiva. Afacerea gandita de Raluca Lenghel este profitabila in strainatate La case mari. O tanara din Maramures se pregateste sa vanda „caviar alb”, care se vinde cu 1.500 de euro kilogramul, fiind considerat o delicatesa gastronomica Alexandru Miklos O tanara din Maramures si-a propus sa faca bani din producerea si comercializarea oualor de melc. Raluca Lenghel detine o ferma in comuna Boiu Mare, unde creste peste 10.000 de moluste. „La noi in Maramures toata lumea s-a axat pe vanzarea carnii de melc. Deja piata este destul de aglomerata in acest domeniu, asa ca am hotarat sa incerc ceva nou pentru Romania”, a spus Raluca Lenghel. Ouale de melc denumite si „caviar alb” vor fi aduse pe piata nationala in 2009, cand tanara spera sa culeaga primele roade ale unei afaceri pe care a inceput-o in urma cu doi ani, cand a cumparat peste 20.000 de melci din Italia. Timpul nefavorabil si frigul din ultimii ani au dus la pierderea a jumatate dintre moluste, insa acest obstacol nu a fost fatal fermei. „A fost intr-adevar un moment greu, dar am trecut peste el si acum incerc sa ii inmultesc. Am invatat din greseli si voi incerca sa nu le repet”, a precizat tanara. Chiar daca introducerea „caviarului alb” pe piata din Romania este mai dificila decat vanzarea carnii de melc, afacerea este mult mai profitabila, avand in vedere ca pentru un kilogram de oua se plateste aproximativ 1.500 de euro, in timp ce pentru aceeasi cantitate de carne se primesc maximum sase euro.
Inainte de consumare, ouale se tin trei luni in pamant, dupa ce au fost date cu sare si rozmarin, care ii confera o aroma speciala. Apoi, sunt gata de servit, alaturi de crutoane.