Voucherul-minune de 72.500 lei de la Guvernul României pentru cetățenii care vor să-și îmbunătățească eficiența energetică a locuinței
Guvernul României vine în ajutorul românilor care doresc să își îmbunătățească eficiența energetică a locuinței. Există un program în urma căruia cetățenii ar putea intra lua voucherul-minune de 72.500 de lei din partea Guvernului, pentru a aduce un plus valoare proprietăților pe care le dețin. Este vorba despre programul „Casa Eficientă Energetic”, un program demarat de oficiali. Detaliile se află mai jos, în articol.
Sunt vești favorabile pentru românii care doresc să își îmbunătățească eficiența energetică a locuinței. Prin intermediul programului „Casa Eficientă Energetic”, Guvernul României oferă cetățenilor posibilitatea de a intra în posesia unui voucher de 72.500 de lei. Este o inițiativă menită să contribuie la reducerea consumului de energie.
Astfel, proprietarii care doresc să adere la un astfel de program trebuie să facă lucrări de renovare care vizează fix acest aspect – eficientizarea energetică a casei. Banii nu pot fi utilizați în alt scop. Prin intermediul acestei inițiative a Guvernului, se dorește ca eficiența energetică a locuințelor să fie crescută cu cel puțin 30 de procente. Se dorește ca emisiile de CO2 și consumul de energie să fie reduse.
Se oferă vouchere în valoare de 72.500 de lei
Cetățenii care sunt interesați să facă parte din acest program inițiat de Guvern vor putea intra în posesia unor vouchere de 72.500 de lei. Aceste vouchere nu sunt rambursabile. Standardele trebuie să fie respectate. Cu banii respectivi se pot efectua lucrări precum:
– Izolarea termică a casei;
– Înlocuirea ușilor și ferestrelor cu modele eficiente energetic;
– Integrarea unui sistem de încălzire modern;
– Instalarea unor panouri solare.
Potrivit AFM (Administrația Fondului pentru Mediu), obiectivul programului este următorul: „Creșterea performanței energetice și/sau utilizarea energiei din surse regenerabile în locuințele unifamiliale existente, situate într-un imobil-construcție având regim de înălțime de cel mult 3 niveluri (exemplu: S/D+P+1E, P+2E sau P+1+M)”. Prin intermediul acestui proiect se promovează sustenabilitatea și protejarea mediului înconjurător.