Vouchere speciale de 5.000 de euro în 2023 | Cum și cine poate intra în posesia celor 24.400 de lei
Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi lansează un proiect ce vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități care sunt în căutarea unui loc de muncă. Aceștia pot primi vouchere în valoare de 5.000 de euro de la stat.
Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi a lansat proiectul „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”. Acest proiect se adresează șomerilor și persoanelor inactive cu dizabilități, cu accent pe lucrătorii vârstnici, cu vârste cuprinse între 55 și 64 ani.
Mai exact, aceste persoane pot beneficia de vouchere de 5.000 de euro pentru a-și achiziționa dispozitive și tehnologii asistive și tehnologii de acces, altele decât cele finanțate prin Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate.
Cei care sunt interesați trebuie să îndeplinească unele condiții pentru a beneficia de acestea vouchere. Aceștia trebuie să aibă o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap. De asemenea, trebuie să se află în căutarea unui loc de muncă şi să nu aibă un loc de muncă în prezent. Trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, inclusiv elevi şi studenţi.
(CITEȘTE ȘI: VEȘTI BUNE PENTRU 70.000 DE ROMÂNI! VOR PRIMI VOUCHERE ÎN VALOARE DE 750 DE LEI. PENTRU CE SUNT BANII, DE FAPT)
Vouchere speciale de 5.000 de euro
Voucherul oferite se pot folosi pentru achiziţia mai multor produse asistive. Însă, o condiție importantă care trebuie îndeplinită este aceea că produsele care urmează să fie achiziționate să fie cuprinse în recomandarea medicului specialist privind tipul de tehnologii, dispozitive asistive şi tehnologii de acces. De menționat este faptul că în cazul în care valoarea produselor este mai mare decât voucherul, diferenţa este suportată de către beneficiar sau reprezentantul legal al acestuia.
Pentru a beneficia de acestea vouchere persoana cu dizabilități trebuie să se înregistreze la AJOFM ca fiind în căutarea unui loc de muncă. Mai apoi, se semnează acordul privind participarea la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă. Ulterior, persoanele respective trebuie să participe la minimum două activităţi de informare, consiliere, mediere. După toate acestea se depune dosarul cu documentele necesare la DGASPC.
(VEZI ȘI: VEȘTI BUNE! VOUCHERELE DE VACANȚĂ SE ACORDĂ ȘI ÎN 2023. CÂȚI BANI VOR ÎNCASA BENEFICIARII )