Vlăduța Lupău lua bani de la stat „pe nașpa” în timp ce își construia casă de 3 milioane $, susțin procurorii! Culisele scandalului în care risca 7 ani de închisoare
Vlăduța Lupău a fost prinsă cu mâța-n sac! Artista a încercat să ia bani „pe nașpa” de la stat în timp ce își construia casă de 3 milioane de dolari, susțin procurorii. Mai jos, în articol, vă prezentăm culisele scandalului!
Vlăduța Lupău a luat ilegal bani de la stat, în timpul stării de urgență din 2020. Artista a justificat că nu are venituri pentru că nu își poate desfășura activitatea, în pandemiei. Astfel că a primit „ajutor” suma de 8144 de lei. Dar surpriză! Procurorii din Sălaj au dat-o în vileag, după ce au descoperit că este vinovată de falsuri repetate. Mai mult, cântăreața risca să intre în spatele gratiilor pentru o perioadă de 7 ani, potrivit Știri de Cluj.
Vlăduța Lupău a încercat să „păcălească” statul
Celebra artistă a cerut, în timpul pandemiei, bani de la stat pe motiv că nu poate să își desfășoare activitatea și nu are venituri, primind astfel 8144 de lei. Însă, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj au descoperit că Vlăduța Lupău vinovată de falsuri repetate și astfel risca 7 ani de închisoare.
”În subsidiar, suspecta a solicitat dispunerea unei soluţii de renunţare la urmărirea penală, întrucât nu există un interes public în urmărirea faptei, există o disproporţie vădită între cheltuielile pe care le-ar implica desfăşurarea procesului penal şi gravitatea urmărilor produse prin săvârşirea infracțiunii, raportat la valoarea prejudiciului, care de altfel a fost acoperit integral, iar în ceea ce priveşte criteriile de ordin personal.
Analizând materialul de urmărire penală, se constată că în cauză sunt aplicabile prevederile art. 318 alin. 1, 2, 3 din Codul de Procedură Penală, deoarece pentru infracţiunea săvârşită, legea penală prevede pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani şi se constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia.” , precizează procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, potrivit sursei menționate mai sus.
Din fericire pentru ea, autoritățile au acceptat să renunțe la urmărirea penală, după ce Vlăduța Lupău a restituit cei 8.144 de lei încasați în fals. De asemenea, procurorii au luat în considerare faptul că artista nu avea antecedente.
Culisele scandalului
Conform probelor de la dosar, în luna iulie a anului 2020, Vlăduța Lupău a avut contracte în urma cărora a primit în jur de 40.000 de lei. Nu s-a mulțumit cu banii din concerte și a mai primit 4.071 de lei de la stat, în urma falsurilor în care a motivat că nu a putut munci. Suma este aproape neînsemnată față de ceea ce a câștigat ea, de fapt. Totuși, nu se compară cu opulența pe care a arătat-o în anii 2021 și 2022, atunci când și-a construit o casă în valoare de 3 milioane de euro și a achiziționat o mașină de 150.000 de euro. Iar în toată această perioadă, s-a pozat în vacanțe exclusiviste și în locuri scumpe. Revenind la vila de lux, o întreagă echipă a lucrat pentru ca vedeta să aibă parte de locuința visurilor sale.
„Să nu mă întrebați detalii, mobila este făcută toată la comandă, iar designul este făcut de o echipă profesionistă. Ador ușile, sunt din furnir.
Bucătăria nu este gata. Blatul mesei este din cuarț. În living mai avem de lucrat la scara interioară. În grădină este deja plantat un copac”, declara Vlăduța Lupău pe Instagram, înainte ca locuința să fie gata.
Vlăduța Lupău cere 10.000 de euro pentru o noapte de petrecere
Se pare că artista nu a dus lipsă de bani, din contră a câștigat sume uriașe. Conform Spynews.ro, Vlăduța Lupău cere chiar și 10.000 de euro pentru a întreține atmosfera o noapte. Cu toate acestea, ea a falsificat documente care demonstrau că în lunile mai, iunie și iulie 2020 nu a avut venituri și astfel cerea indemnizație de sprijin din partea statului.
”După instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României şi ulterior, în timpul stării de alertă, respectiv în lunile mai, iunie, iulie 2020, suspecta a trimis prin intermediul portalului ”aici.gov.ro”, documentele necesare în vederea obţinerii indemnizației de sprijin pentru persoanele fizice care obţin venituri exclusiv din drepturile de autor şi drepturile conexe, îndeplinind aceasta perioadă, condiţiile prevăzute de lege pentru a obţine indemnizaţia.
Cu referire la documentele depuse de suspectă în luna august 2020, pentru a solicita indemnizatia pe luna iulie, respectiv în luna septembrie pentru a solicita indemnizația pe luna august 2020, din probele administrate a reieşit faptul că, documentele au conţinut date false, în sensul că suspecta a declarat pe propria răspundere, contrar adevărului, faptul că în lunile iulie şi august activitatea sa s-a menţinut întreruptă.”, au mai precizat procurorii.