După ce a aflat că Guvernul a aprobat o pensie specială pentru luptătorii cu merite deosebite din perioada 1945-1989, Viorel Lis a depus dosar în acest sens, însă i-a fost respins. Fostul edil la Capitalei are momentan o indemnizație de revoluționar, care se ridică la aproximativ 1700 lei.
Alexandru Arșinel este unul dintre cei care au ajuns la 4.000 de lei pe lună, fiind considerat ca unul dintre oamenii-cheie ai Revoluției din 1989. Anul trecut, Viorel Lis a dat în judecată Guvernul României și comisia parlamentară, deoarece i-a respins dosarul, însă bărbatul nu se dă bătut și insistă chiar și acuum să i se recunoască meritele și banii ce i se cuvin.
Viorel Lis şi-a pregătit cerinţele post-mortem. Acestea se adresează în special soţiei sale, Oana. Fostul primar al Capitalei îi cere soţiei sale să nu se mărite nici cu acte şi nici în biserică după moartea lui. De asemenea, Viorel Lis vrea ca nimeni să nu plângă la înmormântarea lui.
„Diferenţa dintre mine şi Oana este destul de mare şi am avut probleme destul de mari. Înainte de a face operaţia, am scris câteva cuvinte de suflet pentru Oana. (…) A fost o descărcare sufletească, sunt lucruri de care ar putea să se ţină. Pentru cazul morţii mele, dispun de următoarele: doresc să fiu incinerat şi cenuşa să fie păstrată în curtea casei natale. În ceea ce priveşte pe soţia mea moştenitoare, ultima mea soţioară, Oana Lăcrămioara Lis, iubirea vieţii mele, trebuie în memoria mea, să aştepte un an după moartea mea, apoi să-şi refacă viaţa cu cineva care o iubeşte şi o respectă. Nu îi dau voie să se mărite cu acte şi nici în biserică. Vreau să se ocupe de casa de la ţară şi terenurile mele. Nu vreau ca eventualul copil al Oanei, prin inseminare, să poarte numele meu. Nu vreau să plângă nimeni. Vreau să vă amintiţi cu zâmbetul pe buze, vă rog”, sunt cerinţele post-mortem ale lui Viorel Lis.