Violeta Stramaturaru regreta ca nu a putut concura pe „pista mortii” la Vancouver
Violeta s-a dezechilibrat si a pierdut controlul saniei la o viteza de 130 de metri, fiind transportata la spital.
Considerata drept cea mai perciculoasa pista de sanie din lume, „pista mortii” de la Whistler nu a speriat-o pe Violeta, in ciuda renumelui.
„Am ramas cu regretul ca nu am intrat in concurs. Aveam curajul sa iau startul. Nu imi era frica, dar am avut contuzii la coaste si nu mai puteam sa stau intinsa pe sanie in pozitia corecta. Aveam dureri destul de mari, asa ca nici nu mai aveam nevoie de acceptul doctorilor, pentru ca fizic nu eram eu in stare sa intru in competitie. Psihic nu au fost mari probleme, chiar daca am fost putin speriata. Cunosteam pista foarte bine. Luasem contact cu ea prima data in luna octombrie a anului trecut. Fiecare sportiv stie traseul pe deasupra. Isi pregateste cursa la nivel mental. La fiecare viraj isi fixeaza un reper. Orice greseala se plateste in sportul asta. Whistler este o pista foarte periculoasa, dar nu mi-ar fi fost frica. Sper ca peste patru ani, la Olimpiada de la Soci, sa nu mai am ghinion si sa intru in concurs”, a declarat sportiva, pentru Evenimentul Zilei.
Pasiunea pentru sanie i-a fost insuflata de sora ei mai mare, Raluca, de asemenea participanta la Olimpiada de la Vancouver, unde s-a clasat pe pozitia a 21-a.
Violeta recunoaste cu tristete ca a devenit celebra din cauza accidentarii si nu datorita vreunei performante notabile si acuza lipsa de interes aratata in Romania acestui sport: „La o medalie este clar ca nu aveam sanse. La noi nu sunt conditii pentru practicarea unui astfel de sport. Nu avem piste. Saniile sunt destul de scumpe. Eu am una care costa aproape 3.000 de euro. Am primit-o pentru ca i-a ramas mica unui alt sportiv. O sanie peformanta costa si 5.000- 6.000 de euro. Noi nu prea ne permitem asa ceva.”
Supranumit „pista mortii”, circuitul de la Whistler a f[cut mai multe victime la Olimpiada de luna trecuta. Sportivul georgian Nodar Kumaratisvili si-a pierdut viata in urma unui impact cu zidul pistei, la o viteza de 144 de kilometri pe ora, iar mai multi sportivi s-au rasturnat in timpul probei de bob. Alte patru echipaje (Liechtenstein – dublu masculin si Rusia, Slovacia si Austria – echipaje de patru persoane) s-au retras din concurs, ingozite de gradul de periculozitate al pistei, dar si de tragicul sfarsit al sportivului gruzin.