Vinetele, legume anticancer

De: Cancan
Publicat: 17/07/2009 | 00:00

VALOROS. Coaja vinetelor contine un antioxidant pretios, nasuninul, care reduce nivelul colesterolului Aceste legume contin vitamine si minerale, reduc nivelul colesterolului si previn aparitia cancerului. Nutritionistii considera ca vinetele sunt legume care fac miracole pentru sanatate, acestea continand vitamine si mi-nerale esentiale unei diete echilibrate. Mai mult decat atat, coaja de vinete contine nasunin, un antioxidant pretios care protejeaza membranele celulare impotriva radicalilor liberi, reduce nivelul colesterolului, previne distrugerea celulelor nervoase si ajuta la prevenirea aparitiei cancerului. De asemenea, aceste legume sunt o sursa de potasiu, magneziu si vitaminele B1, B6. Spre deosebire de majoritatea legumelor, vinetele isi pastreaza proprietatile nutritionale si dupa ce sunt gatite. Unii experti in gastronomie recomanda ca aceste legume sa fie taiate, frecate cu sare si lasate timp de un sfert de ora inainte sa fie gatite, ca sa nu fie amare. Se pare ca astfel vinetele absorb si mai putin ulei. Alti specialisti sunt de parere ca acestea sa fie curatate si gatite imediat, ca sa nu se innegreasca. (M.B.M.)