"Domnul Sensiblu", milionarul libanez Roger El Akoury, s-a mişcat rapid după ce a intrat în posesia unei clădiri istorice, aflată pe Bulevardul Primăverii nr. 15, la doar două străzi distanţă de palatul prezidenţial al preşedintelui Klaus Iohannis! (VEZI ŞI: Imagini fabuloase. Avem declaraţii exclusive din interior. Am intrat în palatul preşedintelui Iohannis: ”E o vilă bântuită de spiritele canibalilor şi dictatorilor!”)
Roger El Akoury anunţa că va face aici Muzeul de Artă Recentă, iar clădirea este deja o nebunie, una impresionantă, după cum vedeţi în imaginile pe care CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, le publică în exclusivitate.
Construcţia este aproape gata, fiind clar că vom avea de a face cu un colos la numai două străzi distanţă de reşedinţa preşedintelui Klaus Iohannis, Vila Lac 3, care se află la numai câteva sute de metri. Akoury susţine că acest colos imobiliar va fi Muzeul de Artă Recentă, iar după cum se mişcă lucrurile nu peste mult timp acesta ar trebui să îşi deschidă porţile. (VEZI ŞI: Domnul Sensiblu şi poate cel mai mare colecţionar de tablouri din Bucureşti, un bogătaş aparte. Iubitul Annei Lesko, singur de ziua lui dar din ce în ce mai bogat!)
Milionarul libanez Roger El Akoury este patronul cunoscutului lanţ de farmacii Sensiblu şi cel mai important acţionar al colosului de farmaceutice A&D Pharma. În showbiz, Akoury s-a remarcat datorită relaţiei pe care a avut-o cu celebra cântăreaţă Anna Lesko.
Roger El Akoury este cunoscut şi ca unul dintre cei mai mari colecţionari de tablouri din ţara noastră, dacă nu chiar cel mai mare, pasiunea lui pentru artă determinându-l, cel mai probabil, să ia decizia de a prelua clădirea istorică de pe Bulevardul Primăverii, unde a anunţat că urmează să construiască Muzeul de Artă Recentă.
Numele lui Roger El Akoury a apărut şi în celebra investigaţie de presă Panama Papers. Potrivit Rise Project, Akoury şi ceilalţi patroni ai Sensiblu au transferat sute de milioane de euro în paradisuri fiscale. (CITEŞTE ŞI: IMAGINI EXCLUSIVE. Domnul Sensiblu a luat prânzul cu o antreprenoare dibace. Fosta secretară a bossului de la ”Sare” a pus mâna pe rafinatul milionar al Annei Lesko! Supranumit „Regele medicamentelor”, libanezul Roger este un bogătaş aparte: este poate cel mai mare colecţionar de tablouri din Bucureşti şi…)
În 2014, clădirea istorică avea dimensiuni reduse, încadrându-se în P+2M, adică două etaje, căreia proprietarul trecut îi adăugase o mansardă. Akoury a început construcţia în 2015 şi în numai doi ani a ridicat un adevărat mastodont.
Vechea clădire de pe Bulevardul Primăverii de la numărul 15, demolată şi înlocuită de noua construcţie impresionantă, fusese ridicată în perioada anilor 1930. Aproape tot cartierul proiectat în anii ‘30 de arhitectul Octav Doicescu a fost confiscat de către comunişti, iar casa i-a fost repartizată cunoscutei militante Ana Pauker. La vremea respectivă (septembrie 1948), faimoasa revistă Time o numea ”Cea mai puternică femeie în viaţă”. Ana Pauker era prima femeie din lume devenită vicepremier al unui stat, dar şi prima femeie care ocupa funcţia de ministru de Externe! Era pe atunci o figură centrală a Partidului Comunist Român, însă, în 1952, Gheorghe Gheorghiu-Dej a exclus-o din structurile de partid, ea căzând în dizgraţia regimului.
Imobilul a fost realocat, de către comunişti, unei Legaţii ruseşti, iar, peste ani, el a fost ocupat de către diplomatul Pavel Suian (fost ambasador în regimul Ion Iliescu), de afaceristul Răzvan Firea şi soţia lui de atunci, Gabriela Vrînceanu-Firea, dar şi de Vlad Soare, fostul viceguvernator al Băncii Naţionale.
După anii 2000, palatul a intrat în proprietatea moştenitorilor istoricului Radu Florescu (stabilit în America), cel care îl revendicase în instanţă. Fiul academicianului, omul de afaceri Radu Florescu Jr. (CEO la Saatchi&Saatchi, un antreprenor cu nume puternic pe piaţa de publicitate din România) l-a scos imediat la vânzare, acesta ajungând în portofoliul ”Bildex Development”, o companie înfiinţată în 2007 şi cu afaceri în domeniul imobiliar.