Casa de la Bran, una dintre cele mai dragi proprietăți ale lui Corneliu Vadim Tudor, a fost, timp de aproape un deceniu, subiectul unor controverse aprinse în familie. Vila, aflată în apropierea Castelului Bran, a fost cumpărată inițial de omul politic de la o familie de medici sași. Imobilul, cunoscut drept „Casa cu păpuși”, reprezenta un refugiu pentru fostul lider PRM, care obișnuia să scrie acolo și să își petreacă timpul alături de prieteni și animale de companie.
În 2011, Vadim Tudor a trecut casa pe numele Lidiei Samson, sora sa mai mică, într-un gest de încredere, considerând că imobilul va fi mai bine protejat pe numele unei persoane neimplicate politic. După moartea sa, în 2015, vila a devenit motivul unui conflict între soția și fiicele acestuia, pe de-o parte, și Lidia Samson, pe de altă parte.
Disputa s-a complicat și mai mult după decesul Lidiei Samson, în 2017. În ultimii ani ai vieții, aceasta a avut la rândul său un conflict cu Magdalena, sora Lidiei Samson , care locuia de peste două decenii în casă. După ani de procese și discuții aprinse, soția și fiicele lui Vadim au reușit să recupereze proprietatea. Conform apropiaților familiei, Lidia, fiica cea mare a poetului, este cea care se va ocupa de restaurarea vilei, redându-i strălucirea de odinioară.
Casa de la Bran, situată într-un peisaj pitoresc, are două etaje, o curte spațioasă, și este traversată de un râu. De-a lungul anilor, aceasta a devenit un simbol al vieții private a lui Vadim Tudor, fiind locul unde acesta își găsea inspirația pentru scris.
„În cele din urmă, după ani de zile, fetele și Doina, soția lui Vadim, au reușit să recupereze vila de la Bran. Lidia, fiica cea mare a lui Vadim se va ocupa de refacerea casei”, au spus pentru Gândul apropiați ai familiei Vadim Tudor.
Pe lângă vila din Bran, familia Vadim Tudor mai deține o proprietate în București, în zona Cotroceni, unde Corneliu Vadim Tudor a locuit până la trecerea sa în neființă. Pe această clădire, situată în apropierea Pieței Cotroceni, a fost montată o placă memorială care amintește de contribuția sa ca poet, scriitor, istoric și lider politic.
„«Casa cu păpuși» era vila de suflet a lui Vadim, Aici scria foarte mult, își primea prietenii. Casa este foarte aproape de Castelul Bran. Avea și câini acolo, cu o curte foarte frumoasă, iar râul trece și el foarte aproape de vila cu două etaje. Avea chiar și o căprioară acolo”, mai spun sursele Gândul.
Corneliu Vadim Tudor, fondator al Partidului România Mare, a încetat din viață la 65 de ani, în septembrie 2015, lăsând în urmă o moștenire culturală și politică semnificativă.
Citește și: CE S-A GĂSIT ÎN CASA LUI VADIM TUDOR, DUPĂ 9 ANI DE LA MOARTE. SECRETUL A ”BUBUIT” ABIA ACUM!