Victor Rebengiuc a spus adio teatrului românesc, după o carieră de șapte decenii. Maestrul și-a luat adio de la public, acum două seri, când a urcat pe scenă în ultimul rol al lui – în piesa „Tatăl” – o poveste realistă, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.
Victor Rebengiuc a părăsit scena teatrului românesc, după o carieră de șapte decenii. Maestrul și-a încântat pentru ultima oară publicul, după ce a jucat un rol important în piesa „Tatăl”, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Marele actor își anunța retragerea încă de anul trecut cu acest ultim rol pentru că „sănătatea sa este în mare suferință”.
Victor Rebengiuc spunea că rolul tatălui din piesa cu același nume va fi cel de final de stagiune pentru Teatrul Bulandra, dar și pentru finalul carierei lui.
„Nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, mărturisea marele actor, acum un an, la digi24.ro.
CITEȘTE ȘI: AU DISTRUS-O FĂRĂ MILĂ PE MARGARETA PÂSLARU. I-AU “SPÂNZURAT” BĂRBATUL ȘI I-AU “ORBIT” COPILUL
Victor George Rebengiuc are 90 de ani și s-a născut la București. Este un actor român de film, teatru, radio, televiziune și voce, care a adus o contribuție importantă la dezvoltarea teatrului și cinematografiei românești. Are o carieră uriașă, pentru care a primit numeroase premii și distincții de-a lungul timpului. Printre acestea, se numără Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice” și Ordinul Național „Steaua României’ în grad de Cavaler, în 2017.
A primit, în mai multe rânduri, premiul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru rolurile: Svetlovidov şi Smirnov în spectacolul „Comedii… comedii’, la Teatrul Odeon, şi Iosef Kaplan în „Forma mesei”, la Teatrul Bulandra, pentru rolul Dodge în spectacolul „Copilul îngropat”, la Teatrul Bulandra (anul 1997), pentru Preobrajenski din spectacolul „Inimă de câine”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București (2006), pentru rolul Willy Loman în spectacolul „Moartea unui comis voiajor” la Teatrul Bulandra (2009), dar și pentru „Regele moare (2018). Uniunea Teatrală din România i-a acordat în 2003 Premiul pentru întreaga activitate, iar în 2014 pe cel pentru Excelență.