Felicia Filip, invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului „ALTCEVA”, a rememorat perioada regimului comunist. Cum a fost ținută „captivă” în România, dar și care a fost motivul pentru care a fost suspectată că-și dorește stabilirea peste hotare, aflați în rândurile de mai jos. Totodată, pentru a vizualiza discuția integrală dintre soprană și directorul editorial al Grupului Gândul, vă puteți abona la canalul de YouTube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”.
De altfel, Felicia Filip s-a referit la perioada de dinainte de 1989 ca una în care, ca individ, nu ai valoare, nu exiști. Distinsa soprană era convinsă că drumul îi era închis, neavând voie să pășească nici măcar în țările socialiste.
Adrian Artene: Ca o metaforă, drumul dumneavoastră vi s-a părut vreodată lung? Poate înainte de 1989, când regimul acelor ani vă bloca accesul către străinătate și vă și umilea. Vă țineau pe treptele Ministerului de Interne și vă spuneau să veniți și următoarea zi.
Felicia Filip: Peste umăr, așa. Drumul ăsta e o asumare. Tu ești cel care simți ce ai de făcut și nu e greu pentru că tu știi că trebuie să ajungi acolo. Nu prin orice mijloc, ci doar prin drumul corect.
Adrian Artene: E un drum al crucii.
Felicia Filip: Da. Și de fiecare dată am știu că am ceva de spus. Sau mai bine spus: ce vreau să spun e ce trebuie. Sunt în stare să ies în evidență, să spun, în felul meu, ceva ce un număr mare de artiști ar spune.
Adrian Artene: Ați deranjat pe cineva în acea perioadă? Vă suspectau că veți rămâne în străinătate?
Felicia Filip: Da.
Adrian Artene: V-ați citit vreodată dosarul?
Felicia Filip: Nu. De aceea n-am mai putut și au fost situații crâncene. Gândiți-vă că noi, acum, vorbim de o perioadă pe care am trecut-o. În momentul acela nu știam. Știam că aia e viața pe care trebuie s-o trăiesc.
Adrian Artene: Acea colivie.
Felicia Filip: Acea… ce colivie, că atunci când spui „colivie” e un ceva. Nu! Trăiești într-o lume în care nu ai valoare, nu exiști. Nu știi ce se întâmplă mâine. Eu, în acel moment, știam că drumul îmi este închis. Nici măcar în țările socialiste nu prea mai aveam voie.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.