Viata bate filmul! Dupa ce si-a pierdut fiica de sase ani, Luminita Gheorghiu a castigat premiul vietii ei in rolul de mama!

De: Cancan
Publicat: 17/02/2013 | 23:43

Desi nu a “stralucit” ca alte actrite prin pictoriale sau interviuri, Luminita Gheorghiu cu siguranta cucereste nu doar prin talent, ci si prin simplitatea ei. Nu multa lume stie ca in spatele naturaletei actritei, a zambetului de invingatoare, zace o durere fara margini.

Cu siguranta, marea bucurie pe care i-a adus-o castigarea premiului “Ursul de Aur”, la Berlin, cu filmul “Pozitia Copilului”, a culminat cu amintirea unui moment tragic trait cu aproape 25 de ani in urma.

Viata a fost crunta cu Luminita Gheorghiu, si asta pentru ca, desi toti spun ca joaca perfect in rolul de mama-eroina, nu multi stiu ca aceste filme sunt ca un pasament pentru rana provocata de moartea unuia dintre copiii ei.

“Iuliana o chema si avea sase ani jumatate. Am un inger acum. Dupa Revolutie, ma uitam cum mamele isi conduceau pe ultimul drum fetele de 18-20 de ani, in rochii de mireasa, si ma gandeam: doamne, ele sunt mai lovite decat mine. Eu am luat locul intai si la durere!”, povestea indurerata actrita, in urma cu doi ani, in emisiunea Happy Hour. La doar trei luni dupa aceasta tragedie, a razbit cu un rol care a ramas cu siguranta in memoria romanilor, acela al sotiei lui lui Ilie Moromete.

“Stere Gulea ma vazuse intr-un spectacol de poezii la Bulandra. M-au chemat la probe, insa nu m-am gandit niciodata daca-l iau sau nu. Actorii trebuie sa mearga la orice casting. Eu sunt foarte optimista, vesela, imi place sa dansez. Si m-am dus la probe, si le-a luat alta actrita. Poate ca am fost eu mai pregatita, nu stiu, cert este ca am facut eu rolul. Eu cand filmam la Lazarescu erau niste figuranti care imi tot spuneau de “Morometii”. Si eu am crezut ca o fac din politete pana mi-au spus replici”, a mai povestit emotionata actrita de aur de la Berlin.

Luminita Gheorghiu a mai fost premiata, in 2006, la Los Angeles, pentru cel mai bun rol secundar, in filmul “Moartea domnului Lazarescu”.

(Mariana Apostol)