Compozitorul vasluian, Marcel Iorga, a decedat în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2. Artistul a murit la vârsta de 66 de ani, pe patul de spital.
Marcel Iorga a încetat din viață, marți după-amiază, în urma unor complicații provocate de virusul Sars-CoV-2. Boala a avut o evoluție fulminantă, iar medicii de la Spitalul Județean Vaslui i-au schimbat tratamentul de câteva ori, însă organismul acestuia nu a răspuns.
Vestea a căzut ca un trăsnet peste toți cei care l-au cunoscut și au colaborat cu artistul vasluian. Nimeni nu se aștepta ca, în decurs de două zile, starea sa să se agraveze atât de tare. Mai mulți artiști cunoscuți, care îl cunoșteau și-au exprimat regretul, după ce au aflat teribila veste.
”Este prea șocantă vestea. Nu îmi vine să cred!”, a declarat ieri cunoscutul artist Aurelian Temișan, bun prieten al compozitorului.
Un alt prieten apropiat de-al maestrului, Claudiu Bulete, a fost și el foarte afectat de veste: ”Nu îmi vine să cred că a plecat dintre noi. A fost ca un frate mai mare pentru mine. Este dureros că Vasluiul a pierdut o mare valoare, un mare muzician”
Doina Moroșanu, vocea de aur care a dat viață multor creații semnate de Marcel Iorga, i-a transmis, de asemenea, un mesaj: ”Să ai drum lin spre stele, iar tu să strălucești mai tare decât ele. Nu te voi uita niciodată!”
În mediul online, zeci de colaboratori si copii îndrumați de el i-au adus un omagiu.
”Nu pot să cred, maestre! Pur si simplu mi-e greu să accept să vorbesc despre Dumneavoastră la timpul trecut!”, „Odihnă veșnică si drum lin printre îngeri, maestre”, „O viață în cântec și alături de copii. Drum lin, Marcel Iorga!”, sunt doar câteva dintre mesajele publicate pe rețelele de socializare.
Marcel Iorga a fost unul dintre cei mai titrați compozitori din zona Moldovei și nu numai. Acesta urma să primească titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Vaslui, un astfel de proiect aflându-se în atenția Consiliului Local Vaslui.
S-a născut pe 25 octombrie 1955, la Băcești, a studiat muzica la Slănic Moldova – Bacău si, în particular, cu diferiți profesori de muzică, pentru a se iniția în arta dirijatului și în arta componistică. A studiat flautul, pianul, acordeonul, saxofonul, contrabasul, chitara și tobele.