Situație fără precedent la Penitenciarul Târgșor, acolo unde își ispășește pedeapsa Elena Udrea (50 de ani). Reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor (FSANP) sunt cei care au făcut anunțul despre ceea ce se întâmplă acolo. Află, în articol, ce decizie a luat conducerea închisorii.
În data de 6 iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Ulterior, pe 13 decembrie 2023, Curtea Supremă i-a respins o altă cale extraordinară de atac. Acum, fostul ministru al Turismului își ispășește pedeapsa la Penitenciarul Târgșor.
Federația Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor (FSANP) a anunțat că Penitenciarul Târgșor, acolo unde își ispășește pedeapsa Elena Udrea, a suspendat activitatea sectorului medical. Începând de joi, 22 august, niciun cadru medical nu va mai prezent pentru a oferi îngrijiri deținutelor.
Așadar, toate problemele medicale ale deținutelor vor putea fi rezolvate doar prin apel la 112 sau prin prezentarea acestora la spitalele din rețeaua publică. Sindicaliștii au explicat faptul că, în acest fel, polițiștii din cadrul sectorului operativ și logistic al închisorii vor fi suprasolicitați.
„Isteria din rândul deținutelor se răsfrângea asupra supraveghetoarelor, care, în curând, nu vor mai vrea să intre în serviciu. Toate problemele medicale se rezolvă prin apel la 112 sau prin prezentarea deținutelor la spitale din rețeaua publică, suprasolicitând polițiștii de penitenciare din sectorul operativ și logistic. La penitenciarul de femei dai cu tunul și nu prinzi picior de cadru medical.”, au transmis reprezentanții FSANP, potrivit Libertatea.
Totodată, reprezentanții FSNAP au afirmat că este extrem de dificil să găsești personal medical în penitenciarul de femei. Sindicaliștii au mai precizat că deficitul depășește 50%, iar Agenția Națională a Penitenciarelor (ANP) caută acum soluții pentru a rezolva situația.
„Avem un deficit acut de personal de peste 50% în sectorul medical. Momentan, ANP caută soluții pentru detașarea ori delegarea unor medici și asistenți de la alte unități”, au mai explicat cei de la FNSNAP.