Vești proaste! Descoperire de ultimă oră a cercetătorilor despre coronavirus: „E important ca oamenii să știe asta”
Vești proaste, în special pentru cei care așteptau cu sufletul la gură căldura excesivă. În urma unui studiu, oamenii din știință au ajuns la concluzia că vremea caldă are șanse mici să împiedice răspândirea coronavirusului, anotimpurile jucând doar un rol minor în epidemiologia COVID-19.
La sfârșitul lunii martie, cercetătorii din Canada au studiat răspândirea coronavirusului în 144 de regiuni din întreaga lume. După ce au venit rezultatele, dr. Peter Juni, de la Universitatea din Toronto, a anunțat că echipa lui a descoperit o slabă legătură sau niciuna între răpândirea virusului și temperatură sau latitudine.
“Am făcut un studiu preliminar care sugera că latitudinea și temperatura pot juca un rol. Dar când am repetat studiul în condiții mult mai riguroase, am obținut rezultatul opus ”, a spus Peter Juni, potrivit digi24.ro.
La rândul lui, profesorul Dionne Gesink, epidemiolog de la Universitatea din Toronto și coautor al studiului, a declarat: “Vara nu va face coronavirusul să dispară. Este important ca oamenii să știe asta. Pe de altă parte, cu cât au au fost luate mai multe intervenții de sănătate publică, cu atât impactul asupra încetinirii epidemiei a fost mai mare”.
Peste patru milioane de infectați
Potrivit informațiilor furnizate de platforma Woldometers, numărul persoanelor infectate cu COVID-19, pe plan global, a depășit patru milioane. Peste 276.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza virusului care a apărut prima dată în Wuhan, China, la finalul anului trecut.
NU RATA: NOILE INTERDICȚII VALABILE DUPĂ 15 MAI, ANUNȚATE ASTĂZI! MINISTRUL DE INTERNE A FĂCUT ANUNȚUL
Vestea bună este că din totalul oamenilor infectați, 1.3 milioane s-au vindecat de coronavirus. În jur de 48.000 de persoane se află în stare critică, luptându-se în spitale pentru a supraviețui.