Organizația Mondială a Sănătății (OMS) are vești proaste pentru omenire! Oficialii infirmă teoria apărută recent și prin care s-a răspândit ideea că noul coronavirus îşi pierde din putere. Potrivit unui bilanț făcut public azi, înainte de ora prânzului, la nivel mondial există 6.384.205 de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2, iar 377.797 de persoane au murit. Medicii au reușit să vindece 2.920.953 de oameni.
Află și: Coronavirus în România, pe panta descendentă! Ce se va întâmpla la toamnă
Experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dar și mai mulți oameni de ştiinţă au avertizat că nu există dovezi care să susţină afirmaţia medicului italian care a spus că noul coronavirus şi-a pierdut din putere, au relatat jurnaliștii de la Reuters. Despre COVID-19, profesorul Alberto Zangrillo, şeful serviciului de terapie intensivă din cadrul Spitalului San Raffaele din Lombardia a spus că “nu mai există din punct de vedere clinic”. Afirmația a fost făcută în cadrul unui interviu oferit duminică, 31 mai, pentru televiziunea de stat.
Nu rata: RAPORT. China ar fi ascuns mai bine de o săptămână detalii-cheie despre COVID-19
La scurt timp după ce această informație a fost făcută publică, epidemiologul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Maria Van Kerkhove, precum şi alţi experţi în virusuri şi boli infecţioase, au dezmințit această teorie și au subliniat categoric că afirmaţiile lui Alberto Zangrillo nu sunt susţinute de dovezi ştiinţifice. În plus, au mai spus cercetătorii, nu există date care să arate că noul coronavirus s-a schimbat semnificativ, fie ca mod de transmitere, fie în ceea ce priveşte severitatea bolii pe care o provoacă, au spus ei.
“În ceea ce priveşte transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat. Nici din punct de vedere al gravităţii nu s-a schimbat”, a spus Van Kerkhove reporterilor, potrivit Mediafax.
Este un lucru obișnuit ca viruşii să aibă mutaţii şi să se adapteze pe măsură ce se răspândesc, iar dezbaterea de ieri evidenţiază modul în care oamenii de ştiinţă monitorizează şi urmăresc boala rară din China, care a răpus aproape 400.000 de vieți omenești.
“În aşteptarea probelor ştiinţifice care să susţină teza dispariţiei virusului, îi invit pe acei care se declară convinşi de această teză să nu semene confuzie printre italieni”, a afirmat într-un comunicat Sandra Zampa, oficial în cadrul Ministerul Sănătăţii.
Şeful Consiliului naţional al sănătăţii, Franco Locatelli, s-a declarat “perplex” după ce a auzit afirmaţiile lui Zangrillo.
“Ajunge să te uiţi la numărul de noi cazuri pozitive confirmate în fiecare zi pentru a constata persistenţa în Italia a noului coronavirus”, a declarat Franco Locatelli, conform sursei citată mai sus.