Vești bune! Vom ajunge la mare mult mai rapid. Se va construi un pasaj suprateran la ieșirea spre A2
Robert Negoiță, Primarul Sectorului 3, a anunțat astăzi că va începe construcția unui nou pasaj rutier suprateran ce va fluidiza circulația dinspre oraș către Constanța. De asemenea, noul proiect va presupune și lărgirea Drumului între Tarlale, care va avea 4 benzi.
Primăria Sectorului 3 a demarat astăzi un proiect major de infrastructură, respectiv construirea unui pasaj rutier suprateran în zona intersecției bulevardului Theodor Pallady cu Drumul între Tarlale, din apropierea ieșirii pe Autostrada A2.
”Este un moment foarte important. Astăzi am demarat lucrările de construire a podului situat la intersecția bulevardului Theodor Pallady cu Autostrada A2 și Drumul între Tarlale. De mai bine de doi ani încercăm să obținem avizele necesare demarării acestui proiect care va fluidiza circulația dinspre oraș către Constanța. Totodată, Drumul între Tarlale va avea patru benzi astfel încât din partea de nord a Bucureștiului se va putea ajunge foarte ușor la Autostrada A2”, a precizat primarul Robert Negoiță.
CITEȘTE ȘI: CUM VA FI MODERNIZAT BUCUREȘTIUL „PASAJELE VOR FI GATA ANUL VIITOR”
Ce beneficii va aduce noul pasaj supraterean
Concret Primăria Sectorului 3 va construi un pasaj suprateran care va fi amplasat central, între sensurile de circulație existente. Amenajarea la sol va cuprinde în principal restructurarea intersecției de tip sens giratoriu și zonele de racordare a rampelor la bulevardul Theodor Pallady, cu amenajările corespunzătoare. De asemenea, prin proiect se propune și reamenajarea sensului giratoriu de la intersecția bulevardului Theodor Palllady cu strada Baltă Albina, pentru a asigura o fluență maximă a traficului către și dinspre Autostrada A2.
Pasajul va fi iluminat performant și economic
Pasajul și zona sensului giratoriu de sub acesta vor fi prevăzute cu instalații de iluminat stradal și pietonal nou proiectat, utilizând corpuri de iluminat echipate cu surse de lumină cu module cu LED, cu capacități de conectivitate și comunicare performante, având la bază criteriul de eficientizare energetică a sistemului de iluminat public.
Cât costă investiția și cine va fi constructorul
Valoarea totală a investiției este de 37.729.258,60 lei, din care 17.000.000 lei reprezintă fonduri atrase de la bugetul de stat, prin programul național Anghel Saligny. Lucrările vor fi realizate de societatea de construcții a Primăriei Sectorului 3, ALGORITHM RESIDENTIAL S3 S.R.L.
Mai mult, Primăria Sectorului 3 are în plan, în curând, demararea de lucrări de construcții la încă trei pasaje rutiere ce vor ameliora semnificativ traficul în punctele de maximă aglomerație ale Sectorului 3.