Vești bune pentru șoferi. Ce se întâmplă cu prețul petrolului
Prețul petrolului a scăzut joi, 31 martie 2022, după ce Statele Unite ale Americii au luat în considerare eliberarea a 180 de milioane de barili din Rezerva Strategică de Petrol. Este cea mai mare din istoria de aproape 50 de ani a acesteia.
Contractele futures pentru luna mai ale petrolului Brent au scăzut cu 6,95 de dolari sau 6,13% la 106,50 dolari pe baril, la ora 10:57 GMT. Contractul pentru această lună expiră astăzi, iar contractele futures pentru luna iunie au scăzut cu 7,28 dolari.
Totodată, contractele futures americane West Texas Intermediate cu livrare în luna mai au scăzut cu 7,28 dolari sau 6,75%, la 100,54 dolari pe baril, după ce au atins un minim de 100,16 dolari.
Eliberarea record de petrol SPR este echivalentul a două zile de cerere globală şi ar urma să ajungă pe piaţă pe parcursul mai multor luni, au declarat miercuri patru surse americane, în condițiile în care Casa Albă încearcă să reducă preţurile la carburanţi.
Analiştii de la Goldman Sachs au declarat că această măsură va ajuta piaţa petrolului să se reechilibreze în 2022, dar nu este o soluţie permanentă
CITEȘTE ȘI: CA PE TIMPUL LUI CEAȘESCU. MOTORINA AR PUTEA FI RAȚIONALIZATĂ
Întâlnire importantă a țărilor membre AIE
Vineri, 1 aprilie 2022, țările membre ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE) se vor întâlni pentru a decide cu privire la o potenţială eliberare colectivă de petrol, a declarat joi un purtător de cuvânt al ministrului Energiei din Noua Zeelandă.
De asemenea, astăzi are loc o întâlnire între Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, inclusiv Rusia.
VEZI ȘI: CUM AFLI UNDE ESTE CEL MAI MIC PREȚ LA MOTORINĂ SAU BENZINĂ. CELE MAI IEFTINE BENZINĂRII