După numeroase teste în laboratoare, oamenii de știință israelieni au reușit să găsească formula perfectă ca să creeze vaccinul împotriva coronavirusului! Această veste frumoasă era așteptată de întreaga lume și s-a răspândit deja în toate colțurile mapamondului.
Citește și: Primul român infectat cu coronavirus a rupt tăcerea: “Mă simt foarte bine, nu am nimic”
Ofir Akunis, ministrul Științei și Tehnologiei și Spațiului a anunțat că oamenii de știință israelieni sunt în cursul dezvoltării primului vaccin împotriva noului coronavirus. Oficialul susține că produsul biologic ar putea fi gata în câteva săptămâni și disponibil în 90 de zile dacă totul merge conform planificării.
“Felicitări MIGAL [Institutul de cercetare Galileea] pentru această descoperire interesantă. Sunt încrezător că vor avea loc progrese rapide, care să ne permită să oferim un răspuns necesar la amenințarea globală gravă a COVID-19”, a declarat Ofir Akunis, relatează antena3.ro.
Potrivit celor mai noi statistici, peste 83.000 de persoane au fost infectate cu coronavirus, aproape 3.000 au murit din cauza virusului ucigaș, iar aproape 37.000 s-au vindecat. Pe site-ul worldometers.info găsiți informații despre această epidemie care a îngrozit întreaga lume.
În ultimii patru ani, o echipă de oameni de știință MIGAL dezvoltă un vaccin împotriva virusului care provoacă o boală bronșică care afectează păsările de curte. Eficacitatea preparatului biologic a fost dovedită în studiile preclinice efectuate la Institutul Veterinar. MIGAL este localizat în Galileea.
“Conceptul nostru de bază a fost să dezvoltăm tehnologia și nu în mod special un vaccin pentru acest tip sau acel tip de virus”, a mărturisit dr. Chen Katz, liderul grupului MIGAL în biotehnologie.
Cadrul științific pentru vaccin se bazează pe un nou vector de expresie proteică, care formează și secretă o proteină chimică solubilă care livrează antigenul viral în țesuturile mucoasei prin endocitoză auto-activată, determinând organismul să formeze anticorpi împotriva virusului. Endocitoza este un proces celular în care substanțele sunt introduse într-o celulă prin înconjurarea materialului cu membrana celulară, formând o vezicule care conține materialul ingerat.