Vestea momentului pentru șoferi! Cum pot conducătorii auto să beneficieze de o poliță RCA mai ieftină, timp de 3 ani
Sunt vești favorabile pentru o categorie de șoferi! Aceștia ar putea avea posibilitatea să beneficieze de o poliță RCA mai ieftină, pentru o perioadă de trei ani. Evident, există câteva condiții pe care trebuie să le îndeplinească. La mijloc este vorba și despre o inițiativă legislativă venită din partea unui senator. Iată detaliile mai jos, în articol.
Sunt vești bune pentru o categorie de conducători auto! Există posibilitatea ca unii dintre șoferi să beneficieze de o poliță RCA mai ieftină, pentru o perioadă de trei ani. Însă, pentru a avea parte de acest beneficiu, trebuie să îndeplindească anumite condiții. Inițiativa legislativă a venit din partea senatorului Cristi Berea. De asemenea, a explicat faptul că persoanele care își schimbă vehiculul ar putea să păstreze bonificația. Explicațiile se regăsesc mai jos.
Vezi și TAXA NOUĂ PENTRU ŞOFERI! SE ACHITĂ OBLIGATORIU, DE LA 1 IUNIE 2023
Cum pot șoferii să beneficieze de o poliță RCA mai ieftină?
Bonificația bonus-malus pe trei ani de la încheierea ultimei poliţe RCA poate fi păstrată de conducătorii auto, chiar și în condițiile în care își schimbă autoturismul. Șoferii trebuie să conducă prudent și să fie disciplinați în trafic. În condițiile în care conducătorul auto îndeplinește cu succes aceste aspecte, atunci comportamentul responsabil este răsplătit. Mai cu seamă, răsplata reprezintă o poliță RCA mai ieftină. La momentul actual, când un șofer își schimbă autoturismul, bonificația primită prin bonus-malus este anulată.
„Sistemul bonus-malus este un mecanism prin care şoferii prudenţi şi disciplinaţi primesc o reducere de preţ pentru asigurarea RCA.
Raţiunea acordării acestui beneficiu nu are legătură cu autovehiculul deţinut, ci cu aptitudinile de a şofa şi cu prudenţa în trafic. Astfel, acesta nu ar trebui retras în momentul în care se schimbă vehiculul.
Un şofer este disciplinat, atent şi precaut indiferent de maşina pe care o conduce, iar comportamentul responsabil trebuie încurajat şi răsplătit”, a declarat senatorul, potrivit Agerpres.ro.
În acest sens, Legea nr. 132/2017 privind asigurările RCA ar urma să se modifice, având în vedere propunerea legislativă. La momentul actual, șoferii sunt încadrați la o clasă de bonus sau la o clasă de bonus-malus, în funcție de incidentele din trafic. Fie sunt recompensați, fie sunt penalizați.
Sursă foto: Pixabay