Cristian Popescu Piedone duce o viaţă grea în închisoare. Fostul primar al sectorului 5 suferă enorm de când a fost închis. Iată ce le-a cerut celor care îl iubesc recent. Acesta îşi doreşte să iasă cât mai repede din spatele gratiilor.
În urmă cu două luni, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la închisoare cu executare. Fostul primar al sectorului 5 a fost încarcerat iniţial la Penitenciarul Rahova, iar acum își petrece timpul într-o celulă de la Penitenciarul Jilava.
Fostul edil a transmis recent faptul că suferă enorm de când a fost închis, însă încearcă să reziste. De asemenea, acesta vrea să demonstreze cu orice preţ că este nevinovat şi că a fost închis pe nedrept.
CITEŞTE ŞI: VESTEA MOMENTULUI DESPRE PIEDONE! CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN ÎNCHISOARE, LA SCURT TIMP DUPĂ CE A FOST ÎNCARCERAT
Pentru că timpul trece destul de greu pentru el, fostul primar al sectorului 5 îi roagă pe cei care îl iubesc să-i scrie.
Ultimul mesaj al lui Cristian Popescu Piedone a fost publicat marți, 12 iulie. Acesta le-a povestit celor care îl preciază cât de greu îi este departe de familie şi de cei dragi.
”Două luni topite din viață. Două luni de rugăciuni. Două luni de amar. Două luni de lacrimi văzute și nevăzute. Două luni fără sotie, fără copii, fără nepoți, fără prieteni. Două luni de dor. Două luni, nevinovat, între pereții ăștia de beton. Oamenii mei dragi, îmi este dor de voi. Am muncit mult în viață, ca să-mi croiesc drum bun.
Și l-am avut! Dar s-a întâmplat să țin umbrela atunci când a plouat cu năpasta! Și drumul vieții mele s-a umplut cu amar. Acum… s-a dus și munca, s-a dus și drumul. Îmi duc Crucea, așa cum mi-a fost hărăzit, și o să lupt în continuare. Vă rog să-mi scrieți, așadar, la adresa următoare: Penitenciarul Jilava, Str. Sabarului, Nr. 1. Să aveți bucurii în case, oameni buni! Cu dragoste și cu respect, Piedone, nevinovat”, spune fostul edil.
Deși sentința primită de Cristian Popescu Piedone este definitivă, fostul primar de la Sectorul 5 a apelat la o procedură specială prevăzută de legea penală, prin care atacă decizia judecătorilor.
Mai exact, fostul edil a depus, prin intermediul avocaților săi, o contestație la executare (lămurire dispozitiv), care nu reprezintă, în sine, o cale de atac, ci o procedură jurisdicțională de rezolvare a situațiilor relative la executarea hotărârii, după rămânerea definitivă a acesteia.
Contestația împotriva executării hotărârii penale se poate face când se ivește vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare (art 598, alin 1, lit C, Cod Proc. Penală).