Schimbările climatice din ultima perioadă i-au făcut pe mulți să se întrebe dacă este sau nu cazul să își facă griji cu privire la anumite consecințe severe care ar putea avea loc pe planeta noastră. Specialiștii au dezvăluit rezultatul concret al unui studiu realizat recent.
Din ce în ce mai multe resurse au fost epuizate pentru a se preveni schimbările climatice din ultimii ani, ceea ce i-a făcut pe mulți să nu se mai gândească la reducerea emisiilor de carbon din atmosferă. Din păcate, acest aspect ar putea fi fatal, deoarece situația în care planeta noastră se află devine din ce în ce mai dificilă.
VEZI ȘI: Schimbările bruște de temperatură pot afecta sănătatea. Avertismentul important al medicilor
Încălzirea globală este unul dintre subiectele pe care foarte puțini oameni aleg să îl dezbată, tocmai pentru ca este unul destul de sensibil. Procesul de regenerare este unul costisitor și greu de dus la final, tocmai de aceea este nevoie de implicare și de decizii inspirate luate de politicienii țărilor de pe Terra.
Specialiștii au descoperit faptul că ultimele schimbări climatice pot duce la crize energetice uriașe, la lipsa surselor de hrană și apă, precum și la creșterea numărului de conflicte din lume. Pentru a evita un adevărat colaps, este nevoie să gestionăm cât mai bine șocurile suferite și să încercăm să luăm deciziile potrivite.
NU RATA: Europa, lovită de un ciclon polar! Avertizări meteo Cod roșu de ger și vijelii
Specialiștii ne oferă câteva soluții pentru a evita ceea ce ei au numit un „ciclu apocaliptic”. Astfel, trebuie să facem tot posibilul pentru ca temperaturile să scadă și să revină la normal, iar asta înseamnă o investiție colosală. Totuși, nu trebuie să uităm nici de emisiile de carbon care au crescut alarmant.
„Asta înseamnă să facem temperaturile să scadă din nou și va trebui să investim în opțiuni de geoinginerie, precum eliminarea dioxidului de carbon și, chiar, gestionarea radiației solare.
Dar înseamnă și că va trebui să cheltuim mult mai mult pentru a face față pagubelor climatice care vor face mai dificilă tranziția spre o lume sustenabilă, cuprinzătoare și rezistentă”, a precizat Bob Ward, de la Institutul Grantham de Cercetare a Schimbărilor Climatice.