Veste bună pentru investitorii în criptomonede. Ce s-a întâmplat cu Bitcoin

Publicat: 16/06/2022 | 09:01
Bitcoin. Sursă foto: Pixabay

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a crescut din nou. După ce și-a atins punctul minim din ultimele 18 luni chiar zilele trecute, a revenit în forță. Vestea a venit după ce creditorul Celsius a înghețat retragerile. 

Piața de criptomonede trece prin clipe dificile, ca urmare a creșterii inflației. Situația economiei de pe întreg globul este confuză, așa că mulți investitori au ales să se retragă din lumea investițiilor virtuale. 

Potrivit publicației Reuters, Bitcoin și-a revenit miercuri, după ce creditorul de criptomonede Celsius a înghețat retragerile. Cu toate acestea, cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut cu până la 7,8%, până la 20.079,72 de dolari, acesta fiind cel mai scăzut nivel din decembrie 2020. A pierdut aproximativ 33% față de dolarul american de vineri, scăzând cu peste 50% de la începutul anului. A scăzut cu aproximativ 70% de la nivelul record de 69.000 de dolari din noiembrie.

Bitcoin a scăzut ultima dată cu 1,31%, la 21.669,37 de dolari. (CITEȘTE ȘI: Iulia Sălăgean, reacție dură după împăcarea Biancăi Drăgușanu cu Gabi Bădălău! Replicile blondinei i-au uimit pe fani: „Când ai conversații care le pot ruina viața…”)

Piața globală de criptomonede a scăzut cu până la 70%. Ce se va alege de investitori

Potrivit Forbes Advisor, ETH a înregistrat pierderi similare pentru Bitcoin în ultima lună, până la aproximativ 2.400 de dolari, în timp ce Cardano (ADA) a scăzând cu aproape o treime (32%), la 0,69 dolari.

Aceste tipuri de pierderi au determinat autoritatea de reglementare financiară din India, Reserve Bank of India, să emită avertismente repetate investitorilor cripto. Se spune că nu există garanții de rentabilitate și că oamenii ar trebui să fie pregătiți să piardă tot ceea ce investesc. Așadar, piața criptomonedelor nu oferă nicio garanție, mai ales în aceste momente. (CITEȘTE ȘI: S-a întâmplat şi asta! Elevii de la o şcoală din Dolj au primit subiectele greşite la Evaluarea Naţională. Ce au avut de rezolvat la Limba şi literatura română)

 

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult