Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, face dezvăluiri incredibile care vizează milioane de români. Iată ce se va întâmpla cu pensiile românilor!
Pe contul său personal de Facebook, Lia Olguța Vasilescu a dezbătut subiectul pensiilor medii din Pilonu II. Fostul ministru al Muncii și-a exprimat părerea despre așa zisa ”țeapă” dată românilor:
„De patru ani vorbesc despre țeapa care se numește Pilonul 2 de pensii. Am demonstrat cu date ASF că pensia medie pe Pilonul 2 va fi de 10 euro lunar!!! Am încercat să explic în multe emisiuni cum statul și-a țepuit proprii cetățeni. Prin OUG 114, abrogată apoi de guvernarea de dreapta, noi am dat posibilitatea cetățenilor să opteze dacă mai vor să rămână sau nu la Pilonul 2, adică să nu mai fie obligați de stat să cotizeze acolo”, a scris Lia Olguța Vasilescu.
Fostul ministru al Muncii a mărturisit faptul că se retrage din Pilonul II de pensii pentru a demonstra și a trage un semnal de alarmă că, de fapt, este o țeapă:
” Am fost ministrul Muncii care a anunțat public că se retrage de la Pilonul 2, tocmai ca să dau un semnal tuturor că e o țeapă. Acum aflăm că angajații de la un fond de pensii au furat banii contribuabililor. Hoții nu erau politicienii împotriva cărora au ieșit unii în stradă că sunt corupți! Erau exact cei care urlau în stradă că ucide corupția”, se arată în mesajul publicat de fostul ministru al Muncii pe rețeaua de socializare.
Vezi și: VAL DE PENSIONĂRI ÎN ROMÂNIA. CÂŢI BANI VOR PRIMI CEI NĂSCUȚI ÎN ANII 60-70
Cometariile dure din partea fostului ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, vin la scurt timp după ce au apărut informații potrivit cărora angajații de la un fond de pensii au furat banii contribuabililor.
Astfel, este vorba despre o serie de nereguli găsite de administratorii unor fonduri private de pensii, asociate unei unități bancare. Lipsa unor documente justificative pentru operațiuni de fracționare a unor conturi de depozit, de aproximativ 22 milioane de lei:
„Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pune în aplicare 48 de mandate de percheziție domiciliară, 80 de mandate de aducere și 32 de ordonanțe de ridicare înscrisuri la adrese din București și județele Ilfov, Teleorman, Constanța, Tulcea, Olt, Prahova, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Vrancea și Gorj, într-o cauză penală privind săvârşirea infracțiunii de delapidare.
Vezi și: CE CONDIȚII TREBUIE SĂ ÎNDEPLINEȘTI CA SĂ IEȘI LA PENSIE ÎN ROMÂNIA
În fapt, la începutul lunii mai 2022, administratorii unui fond privat de pensii, asociat unei unități bancare, au sesizat lipsa unor documente justificative pentru operațiuni de debitare a unor conturi de depozit, în cuantum de aproximativ 22 de milioane de lei.
În urma probatorului administrat a reieșit faptul că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor de delapidare (726 acte materiale), complicitate la delapidare, fals intelectual, uz de fals și fals în declarații, fapte ce au fost reținute în sarcina a 15 persoane fizice, dintre care doi angajați din cadrul unei unității bancare și mai multe persoane juridice”, se arată în comunicatul de presă al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, trimis pe 30 iunie.