Vei rămâne uimit! Câți lei câștigă din salariu o chelneriță la o terasă din Centrul Vechi din București
Relaxarea unor măsuri restrictive în contextul crizei noului coronavirus a însemnat și redeschiderea teraselor și plajelor, moment așteptat cu mare nerăbdare de toți românii care, din cauza perioadei de autoizolare la domiciliu, nu au mai putut interacționa în aer liber.
Există măsuri clare care trebuie respectate, atât de clienți, cât și de patronii respectivelor locații, pentru ca pericolul infectării cu noul coronavirus să fie limitat, iar consumatorii au trecut deja ”la fapte”. În Centrul Vechi, atmosfera a fost una ”fierbinte” încă din prima zi a relaxării, iar în tot acest scenariu intră, evident, și chelnerii sau chelnerițele. Nu o dată au fost ridicate semne de întrebare referitoare la salariile pe care le primesc aceștia pentru munca depusă, ipotezele fiind diverse și, uneori, chiar exagerate.
Astfel, dacă luăm exemplul unei chelnerițe din Centrul Vechi, aceasta primește, în general, minim 1.500 de lei pe lună, dar remunerația poate ajunge și la 2.800 de lei pe lună. Nu este foarte mult, adevărat, dar mulți clienți susțin că un chelner câștigă destui bani din… bacșișurile primite de la cei pe care îi servește, astfel că își completează ”frumușel” venitul lunar. (CITEȘTE ȘI: LUDOVIC ORBAN A FĂCUT ANUNȚUL AȘTEPTAT DE TOȚI ROMÂNII. CÂND SE REDESCHID TERASELE ȘI CARE SUNT CONDIȚIILE PE CARE TREBUIE SĂ LE RESPECTĂM)
Terasele în vremea pandemiei: ”Numărul persoanelor trebuie să fie limitat…”
Profesorul Alexandru Rafila a punctat că accesul cetățenilor la terase și restaurante se va face cu o mică programare în prealabil și se vor lua măsuri suplimentare de igienă atât în interiorul restaurantelor, cât și la terase, tocmai pentru a se evita răspândirea noului coronavirus.
Alexandru Rafila a mai spus și că suprafețele pe care le ating clienții cel mai des vor fi dezinfectate constant, iar acestora li se va asigura accesul la dezinfectare. Mâncarea se va servi într-un mod special, cel mai probabil acoperită cu staniol până ce ajunge pe masa clienților.
„Nu este foarte complicat. Trebuie controlat numărul de oaspeți. Trebuie făcută o mică programare. Numărul de persoane trebuie să fie limitat la dimensiunea acelui spațiu care să țină cont de acei 4 mp necesari, cel puțin pentru o persoană. Acesta o să fie standarul minimal”, a explicat Alexandru Rafila, la Antena 3. (VEZI ȘI AICI: NELU TĂTARU, CU DOAR CÂTEVA ORE ÎNAINTE DE DESCHIDEREA TERASELOR ȘI PLAJELOR: „SUNTEM PE PANTĂ DESCENDENTĂ”)