Unui buzoian i s-a făcut rău când a tăiat roșia cumpărată de la supermarket. În primă fază a crezut că leguma este plină cu viermi

Publicat: 28/09/2023 | 17:56

Un buzoian a mers la un supermarket, pentru a-și face cumpărăturile. Printre alimentele cumpărate s-au numărat și roșiile. Acasă, după trei zile, a tăiat una dintre roșiile cumpărate. Inițial, a crezut că era plină cu viermi. În realitate, însă, tomata ascundea altceva! Detaliile se regăsesc mai jos, în articol.

A mers la cumpărături la un supermarket din Buzau, achiziționând, printre altele, și roșii. La trei zile de la achiziționarea roșiilor, buzoianul s-a decis să taie una. Inițial, a crezut că era plină de viermi. În realitate, însă, tomata ascundea cu totul altceva.  La o privire mai atentă asupra roșiei, buzoianul a sesizat că, de fapt, nu erau viermi, ci germeni de tomate care puteau fi confundați.

„Doar trei zile au stat la temperatura camerei, înainte să ne decidem să le consumăm. Soţia a crezut că sunt viermi, însă la o privire mai atentă ne-am dat seama că sunt seminţele încolţite.

Am decis să aruncăm la tomberon toate cele trei kilograme de roşii cumpărate din supermaket. Pur şi simplu nu ştim ce consumăm, cu ce substanţe au fost tratate aceste roşii de le-au făcut să încolţească în asemenea mod”, a mărturisit buzoianul.

Vezi și SCUMPIRILE CARE ZGUDUIE ROMÂNIA. SE PRECONIZEAZĂ CREȘTEREA PREȚULUI ACTUAL PENTRU ALCOOL ȘI ȚIGĂRI

Un buzoian a găsit germeni în roșia cumpărată de la supermarket

Nu ar fi prima oară când s-a întâmplat ca o persoană să găsească germeni de tomate. Mai mult decât atât, specialiștii susțin că roșiile care conțin germeni ar fi toxice pentru sănătatea noastră. De altfel, un cercetător buzoian nu recomandă ca tomatele cu semințe încolțite să fie consumate.

„Tomatele cu seminţele încolţite au fost recoltate demult, sortate, transportate şi depozitate în România. Netratate corespunzător, nu ar fi rezistat mai mult de zece zile. Arată foarte bine la exterior, însă la interior sămânţa a încolţit. Iniţial, s-a intervenit chimic însă nu a fost păcălită sămânţa care a simţit că e timpul să germineze şi a transformat roşia într-un produs necomestibil.

Încolţirea nu face decât să aducă în roşie cantităţi de solanină, substanţă toxică. Se ştie că tomata este din familia Solanaceelor, iar plantele din această categorie nu pot fi consumate din cauza acestei substanţe, solanina. În cazul nostru, la roşie, nu sunt cantităţi mari, însă nu recomandăm consumul acestor tomate cu seminţe încolţite”, a spus cercetătorul buzoian Costel Vânătoru, de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău, conform Adevarul.ro.

Vezi și CE SE AFLĂ ÎN LAPTELE NAPOLACT? NU ŞTIAI CE CONŢINE, DE FAPT