Marius Tecşan a renunţat la slujba de macaragiu și a făcut o afacere profitabilă din pasiunea sa. În prezent deține 150 de familii de albine, dar şi foarte multe cunoștințe despre universul lor pe care le-a împărtăşit cu publicul în cadrul podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene.
Marius Tecşan are o comunitate impresionantă de oameni care îi urmăresc activitatea în mediul online. „Omul-Albină” aşa cum este cunoscut de prietenii săi virtuali obişnuieşte să le ofere celor care îl urmăresc numeroase sfaturi, dar şi trucuri despre miere.
În cadrul interviului realizat de juranistul Adrian Artene, apicultorul a dezvăluit cum şi unde se poate păstra mierea de albine în cele mai bune condiţii. Există numeroase mituri şi ipoteze în legătură cu acest subiect, dar în realitate lucrurile sunt destul de simple.
Adrian Artene: Cât se păstrează un borcan cu miere? Se păstrează la nesfârşit sau mierea se învecheşte, deşi găseam în anumite documentare faptul că în mormintele faraonilor există şi astăzi miere care pote fi consumată.
Marius Tecşan: Am văzut şi eu că s-a găsit în piramidele egiptene o miere comestibilă după 3000 de ani. Foarte important, să ferim mierea de razele directe ale soarelui. În perioada asta caniculară o ferim de razele directe ale soarelui, nu are temperatură de păstrare, ideal ar fi 15, 20 de grade, dar v-am zis, ferită de razele soarelui, într-un dulap, într-un loc umbros, răcoros.
Adrian Artene: Putem ţine şi un borcan de miere în frigider?
Marius Tecşan: Da, cert este că o să cristalizeze mult mai tare, nu o prea poţi consuma după ce o scoţi din frigider.
ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul.
Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, TikTok, dar și pe canalul de WhatsApp.