Localitatea cu cel mai lung nume din România are 27 de litere. Este un loc fascinant din județul Brașov, însă atenția turiștilor a fost acaparată de numele așezării. Locul are o frumusețe aparte și a devenit una dintre destinațiile preferate ale iubitorilor de munte și natură.
Este vorba despre Stațiunea Climaterică Sâmbăta din județul Brașov, localitatea cu cel mai lung nume de România. Turiștii care au trecut prin zonă au avut ocazia să se bucure de un climat bogat în aerosoli, aerul fiind puternic ozonat datorită pădurilor din preajmă. Așezată la poalele munților Făgăraș, în jurul unei vechi mănăstiri, Stațiunea Climaterică Sâmbăta a devenit una dintre destinațiile preferate ale românilor.
Citește și: LOCALITATEA DIN ROMÂNIA ÎN CARE ÎȚI POȚI CUMPĂRA O CASĂ CU DOAR 4.500 DE EURO. TERENUL ARE PESTE 1.000 MP
Zona este în continuă dezvoltare, însă există deja 5 hoteluri, peste 20 de pensiuni și vile, 7 case de vacanță, restaurante, terase și priveliști deosebite. De asemenea, iubitorii de natură au posibilitatea să facă drumeții pe traseele montate din zonă pentru a ajunge la: Chilia părintelui Arsenie Boca, Lacul Urlea, Vistea Marea, Bâlea, Piatra Caprei și Cabana Valea Sâmbetei.
De altfel, un alt obiectiv turistic este Castelul Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, una dintre cele mai iubite atracții turistice a localității. Este primul castel construit în 1708 de Constantin Brâncoveanu, care s-a degradat în timp, iar Grigore Brâncoveanu, nepotul domnitorului, a fost cel care a construit un nou castel în locul celui vechi. Localitatea are o istorie lungă, un alt loc vizitat și apreciat de către turiști fiind Mânăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus – construită în aul 1866 în stil brâncovenesc.