Unde ajung obiectele pierdute în mijloacele de transport, de fapt. Puțini români știau asta!

Publicat: 03/10/2024 | 21:54
Ce se întâmplă cu obiectele pe care românii le pierd în autobuze? Foto: Arhivă Cancan

Te-ai gândit vreodată ce se întâmplă cu obiectele pierdute în mijloacele de transport în comun? Ce bunuri sunt uitate cel mai des? Cum procedează șoferii? Unele lucruri au fost scoase chiar și la vânzare! Iată cum funcționează lucrurile, de fapt! Puțini români știau asta până acum!

Se întâmplă des ca oamenii să piardă cheile, actele, telefoanele, bijuteriile ori alte lucruri în mijloacele de transport în comun. Șoferii se simt responsabili pentru a le returna oamenilor obiectele, iar așa au pus la cale câteva tactici.

În cazul în care nu se poate lua legătura cu posesorii, obiectele ajung în alte părți. Există și situații în care bunurile au ajuns la vânzare în magazinele Fiscului. Cosmin Cioclov este șofer în cadrul Regiei Autonome de Transport Brașov, iar astăzi un călător i-a atras atenția cu privire la o plasă cu haine care era uitată în autobuz. Bărbatul a postat imagini cu aceasta pe un grup destinat pentru astfel de situații.

„Am făcut o poză la plasă şi am pus-o pe grupul şoferilor, în cazul în care cineva vine şi întreabă pe unul dintre şoferi, ştim despre ce este vorba, întrebăm dacă e obiectul respectiv şi aşteaptă la un capăt sau în vreo staţie”, a spus Cosmin Cioclov, şofer, potrivit observatornews.ro

Citește și: Ce a apărut pe geamul unui autobuz STB. Călătorii s-au amuzat și au început să facă poze imediat

Ce uită românii cel mai des?

Românii uită cel mai des în mijloacele de transport în comun acte medicale, bagaje, telefoane și carduri bancare. Obiectele ajung cel mai des în posesia șoferilor, care se ocupă ulterior cu returnarea acestora.

„După ce popularizăm faptul că sunt în posesia noastră, le dăm mici descrieri pe paginile de socializare şi apelăm la ajutorul presei. Dacă avem un rucsac în care au fost găsite şi un buletin sau diverse obiecte, solicităm să se facă o descriere a obiectelor din acel bagaj. Zilele trecute, am înmânat personal unei domnişoare de vreo 12 ani un telefon, care era cu touch-ul stricat, spart, efectiv acea fetiţă când şi-a primit telefonul avea lacrimi în ochi, pentru că în telefonul ăla era într-o oarecare măsură o parte din lumea ei”, a mărturisit Silviu Ștefan, purtător de cuvânt societate de transport.

Bunurile sunt duse ulterior la casierie ori la un capăt de linie. Obiectele rămân la Societatea de Transport cel mult o lună. Există lucruri care și acum se află la Biroul de Obiecte Pierdute.

Citește și: Această femeie este confundată cu un bebeluș de fiecare dată când călătorește cu avionul, numai că Patricia are 101 ani. „A fost amuzant”

This browser does not support the video element.