Unde a înnoptat Papa Francisc + Ce a făcut înainte de a părăsi România

De: I.D.
Publicat: 01/06/2019 | 22:28

Vizita Suveranului Pontif în România a necesitat o desfășurare de forțe fără precedent și o organizare extraordinară, pentru ca tot evenimentul să iasă perfect. În ciuda tuturor acestor rigori, CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA a aflat că doleanțele Papei Francisc au fost unele foarte simple, la fel cum este și mâncarea lui preferată, pe care și-a dorit să o mănânce inclusiv pe pământ românesc. 

Bucureștiul a arătat, vineri, ca un oraș în plină sărbătoare, pentru că vizita Papei Francisc a fost primită cu inima deschisă de către toți românii, indiferent de religie.

A fost pentru prima dată când Sfântul Părinte a petrecut trei zile într-o țară preponderent ortodoxă. Însă, așa cum regretatul Papă Ioan Paul al II-lea a caracterizat țara noastră ca fiind ”Grădina Maicii Domnului”, cu siguranță și actualul Suveran Pontif a simțit o deschidere mai mare pentru comunitatea noastră.

A înnoptat la Nunțiatura Apostolică

Vizita șefului Bisericii Catolice nu este deloc întâmplătoare, fapt remarcat inclusiv de presa străină, care a relatat că Papa a venit pentru a face apel la unitate și pentru a atrage atenția asupra pericolului reprezentat de populism, scrie The New York Times.

(CITEȘTE ȘI: PAPA FRANCISC, ÎNTRUNIRE CU LIDERII BISERICII CATOLICE PENTRU A DISCUTA DESPRE CAZURILE DE ABUZ SEXUAL)

Așadar, vineri, după vizita la Cotroceni și după slujba de la Catedrala Sfântul Iosif, Suveranul Pontif s-a retras, în jurul orei 20, la Nunțiatura Apostolică, acolo unde a înnoptat. Chiar dacă alți șefi de stat aleg hoteluri luxoase pe durata șederii în România, Sfântul Părinte a ales să doarmă la nunțiatură, care este echivalentul unei ambasade.

Cum a arătat meniul Papei

În spatele ușilor închise, Papa Francisc este mai ”pământean” decât își pot imagina mulți dintre noi. Sursele CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, au declarat că două lucruri și le-a dorit în mod special în camera în care a dormit, și-anume să aibă cale albe, florile lui preferate, iar la cină să mănânce, de asemenea, mâncarea preferată. Care înseamnă, mai exact: orez alb, spanac, legume, carne de vită, iar la desert fructe. Totul, însoțit de un pahar de vin roșu.

Papa Francisc este de origine argentiniană, fiind foarte firesc astfel că din meniul său nu lipsește carnea de vită. Cu toate acestea, apropiații Suvernului Pontif susțin că mai are o slăbiciune culinară, și aceea este peștele, gătit proaspăt.

(VEZI ȘI: PAPA FRANCISC RECOMANDĂ CONTROLUL PSIHIATRIC ÎN CAZUL COPIILOR HOMOSEXUALI)

Și chiar dacă inclusiv prima zi a fost una foarte plină, iată că noaptea nu a fost deloc lungă. Și asta pentru că ritualul Suveranului Pontif este să se trezească la ora 5 dimineața, pentru rugăciune. Iar pentru asta i-a fost construit special un loc de rugăciune în nunțiatură.

Sâmbătă, Papa a fost așteptat de peste 100.000 de oameni la Sanctuarul Marian din Şumuleu-Ciuc, considerat centrul celui mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est.

Românii prezenți la slujba oficiată de Papa Francisc la Șumuleu Ciuc nu vor uita niciodată acest eveniment

În a doua parte a zilei, Suveranul Pontif a mers la Iaşi, unde l-au așteptat zeci de mii de oameni. Papa Francisc a fost prezent mai întâi la Catedrala Episcopiei Romano Catolice, iar apoi a mers în Piața Palatului Culturii, unde le-a vorbit pelerinilor.

În ultima zi a vizitei, duminică, 2 iunie, Papa va fi la Blaj. Iar, în jurul orei 17, va părăsi România de pe Aeroportul Internaţional Sibiu. (CITEȘTE ȘI: Credinciosul Gigi Becali l-a sfidat pe Papa Francisc! Filmări în exclusivitate cu milionarul & ”cancelarul” său)