Un urs din România, surprins de un călător pe Transfăgărășan, a devenit vedetă internațională în 48 de ore | VIDEO
Câțiva turiști care se aflau pe Transfăgărășan au avut parte de un moment unic. Un urs aflat pe marginea drumului își ridică laba stângă într-un gest care sugerează un salut către un șofer care trece pe lângă el. Imaginile au fost postate pe internet, devenind virale.
O întâmplare mai puțin obișnuită a avut loc zilele trecute, pe Transfăgărășan. Un urs a devenit vedetă, după ce a fost surprins în timp ce saluta mai multe persoane care au trecut pe lângă el. Unul dintre turiști l-a filmat și a urcat clipul pe rețelele sociale.
Clipul video a fost postat pe Tik Tok, dar și pe mai multe pagini de Facebook. În video se observă cum turiștii sunt surprinși de reacția pe care a avut-o ursul, după ce au trecut cu mașina pe lângă el.
Clipul a strâns sute de mii de aprecieri și a devenit viral
Utilizatorii care au vizualizat clipul respectiv au lăsat tot felul de comentarii amuzante.
“Ia uite la el! Zici că-i om în blană de urs!”, “Ce politicos! Are maniere!”, “Un urs bine crescut!”, “Cine l-o fi învăţat să facă aşa? Poate a scăpat de la circ!”, „Nu e doar unul. Sunt mai multi. Noi am văzut în urmă cu o lună tot în zona aceea un pui de urs
Populația de urs brun este „scăpată de sub control”
În ultimii ani, urșii au fost văzuți din ce în ce mai mult în afara habitatului. Unii oameni s-au trezit cu ei chiar în propriile gospodării, ceea ce a generat multă panică, mai ales pentru cei care locuiesc în zona de munte.
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a abordat această problemă în cadrul unei conferințe de presă și susține că populaţia de urs brun din România este „scăpată de sub control”.
„Avem, fără îndoială, conflicte între urs şi om, din ce în ce mai multe. Avem, fără îndoială, o populaţie de urs brun scăpată de sub control, nu neapărat din punct de vedere numeric, deşi cifra pe care specialiştii care au elaborat un studiu foarte amplu (…) au estimat-o, şi vorbim de peste opt mii de urşi în România, mult peste ceea ce poate să susţină habitatul natural de urs. (…)
Dincolo de toate chestiunile birocratice peste care am trecut, referitoare la avizul Academiei Române pentru ordinul privind cotele de prevenţie şi de intervenţie în cazul speciei de urs brun, dincolo de modul complicat în care se aplică Ordonanţa 81 şi care dă posibilitatea primarilor sau reprezentanţilor administraţiilor publice locale să gestioneze populaţia de urs, suntem pe deplin conştienţi de pericolul zilnic pe care ursul îl generează”, a declarat Mircea Fechet vineri, la Braşov, potrivitAgerpres.