Un tunel secret săpat sub Marea Neagră! Serviciile secrete (SBU) de la Kiev lansează o ipoteză înfricoșătoare

Publicat: 18/01/2024 | 09:52
Un tunel secret săpat sub Marea Neagră/ sursă foto: Facebook

Vladimir Putin intenționează să construiască un tunel submarin secret sub Marea Neagră pentru a crea o rută sigură între Peninsula Crimeea – anexată în anul 2014 și Rusia. Informațiile înfricoșătoare au fost dezvăluite de către presa occidentală, informațiile fiind interceptate de către Serviciul ucrainean de securitate (SBU). Se pare că acest plan ar fi fost luată în considerare încă din anul 2022.

Un tunel submarin ar putea fi singura varianta ca Peninsula Crimeea să fie securizată. Se pare că planul Rusiei ar putea fi pus în aplicare împreună cu autorul Chinei. Surse din cadrul Serviciului ucrainean de securitate (SBU) au fost citate de către tabloidul american Washington Post, iar planul se pare că a fost dezbătut pentru prima dată în anul 2022, ca răspuns al celor două explozii asupra Podului Kerci – o explozie a fost provocată de un camion capcană și una de o dronă navală.

Citește și: VLADIMIR PUTIN, GĂSIT INCONȘTIENT LÂNGĂ PAT, ÎNTINS PE PODEA, LA MOSCOVA! LIDERUL RUSIEI AR FI SUFERIT UN STOP CARDIAC?

Tunelul submarin secret din Mara Neagră ar crea o rută sigură între Peninsula Crimeea și Rusia

Potrivit presei occidentale, pentru a duce la capăt acest proiect, Rusia ar avea sprijinul Chinei. Comunicările interceptate de SBU arată că una dintre principalele companii de construcții chinezești și-ar fi exprimat deja, la sfârșitul lunii octombrie 2023, interesul de a lua parte la construirea acestui tunel submarin.

Experții în inginerie estimează costuri uriașe în construirea unui tunel subacvatic în Marea Neagră, dar și un timp de desfășurare al lucrărilor care se va întinde pe mai mulți ani. Tunelul are ca scop protejarea principalei rute de transport de atacurile Ucrainei, mai ales în lipsa unei victorii decisive în războiul declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie 2022, dar și pentru că recuperarea Crimeei reprezintă unul dintre principalele obiective ale lui Volodimir Zelensky.

Această alianță a stârnit numeroase controverse, mai ales în condițiile în care China nu a recunoscut niciodată oficial anexarea Crimeei de către Rusia. Proiectul ar urma să se desfășoare în baza unor prevederi stricte de confidențialitate pentru a diminua cât mai mult riscurile politice și financiare la care se expune China – sancționări din partea SUA și UE.

Citește și: DECLARAȚIILE ȘOCANTE ALE UNUI JURNALIST DESPRE VLADIMIR PUTIN: ”ARATĂ CA UN HAMSTER, CU OBRAJI UMFLAȚI, NESĂNĂTOS”