Daniel Ene a dat lovitura în afaceri. Tânărul din Buzău a accesat fonduri europene în valoare de 100.000 de euro, iar acum se mândrește cu o cerere uriașă, dar, și cu o cifră de afaceri pe măsură.
Buzoianul a ales să investească în combustibili din resturi vegetale. Drumul nu a fost ușor, însă a reușit să se documenteze și să obțină toate informațiile despre această tehnologie de viitor.
În urmă cu 4 ani, Daniel Ene s-a decis să transforme cojile de semințe de floarea soarelui în peleți, peleți folosiți pentru producerea de căldură. Au fost ani grei pentru tânărul antreprenor, însă, nu a renunțat nicio clipă la visul lui.
Vezi și: POVESTEA CARE A IMPRESIONAT TOATĂ ROMÂNIA: „TE ROG, MAMĂ, AI PROMIS CĂ ANUL ĂSTA VA VENI MOȘUL”
La început, cererea pentru acești peleți nu a fost una mare, însă, odată cu scumpirile la energie electrică și, mai nou, dorința oamenilor de a susține mediul înconjurător, Daniel a mărturisit că numărul comenzilor este tot mai mare.
„Cererea a fost foarte mare atât la brichete, cât și la peleți, o perioadă nu am făcut față solicitărilor”, a spus Daniel Ene pentru Observatornews.
Daniel este singurul care se ocupă de afacerea cu peleți. Buzoianul încarcă și descarcă utilajele și se ocupă de tot ceea ce mai este nevoie pentru ambalare și livrarea produselor. Totodată, peleții din coji de semințe sunt o variantă accesibilă pentru cei care vor să înlocuiască lemnele.
Peleții din coji de semințe sunt mult mai ieftini decât lemnele, iar cu un sac ce cântărește 15 kg este suficient pentru a încălzi o locuință de 100 de metri pătrați, timp de 24 de ore.
„Este o variantă mult mai bună decât lemnele, nu mai defrișăm pădurile pentru a face peleți”, a mai spus Daniel.